My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ποιο το μήνυμα της Κυριακής

Ενόψει του πρώτου γύρου των εσωπαραταξιακών εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, ο πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φραγγίδης, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

“Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στην Κεντροαριστερά. Οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας καλούνται να συμμετέχουν στη συγκρότηση ενός σύγχρονου πολιτικού φορέα που με τις ιδέες και τις προτάσεις του μπορεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα του 21ου αιώνα.

Να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα κόμμα που να απαντά σε υπαρκτά προβλήματα, με σύγχρονο πολιτικό λόγο και ισχυρή κουλτούρα εσωτερικής δημοκρατικής λειτουργίας.

Να οικοδομήσουμε μαζί μια μεγάλη προοδευτική παράταξη στην οποία θα υπάρχει χώρος για όλους όσοι αποδέχονται ένα κοινό ηθικό και αξιακό πλαίσιο λειτουργίας, χωρίς ηλικιακούς αποκλεισμούς; Από τη γενιά των γoνιών μας μέχρι και τη γενιά των παιδιών μας. 

Το στοίχημα της μαζικότητας είναι το πρώτο που καλούμαστε να κερδίσουμε γιατί αποτελεί εγγύηση διαφάνειας και αξιοπιστίας για το νέο φορέα.

Είναι κοινή παραδοχή ότι οι πολίτες ζητούν κάτι διαφορετικό, κάτι εντελώς καινούργιο απέναντι σε αυτό που υπάρχει σήμερα και κυβερνά τον τόπο, που είναι μια κυβέρνηση με τεράστια ελλείμματα αξιοπιστίας και παραγωγής έργου και στη Νέα Δημοκρατία που επιδιώκει την επιστροφή στη συντήρηση και το ” βαθύ κράτος’.

Και αυτό το διαφορετικό μπορεί να το φέρει μόνο μια μεγάλη και δυνατή Δημοκρατική Παράταξη. Το αποδείξαμε διαχρονικά, θα το αποδείξουμε και τώρα.

Καμία  αλλαγή δε θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να την φέρουν. Την αλλαγή θα την φέρουμε εμείς.”

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Το μήνυμα μέχρι την Κυριακή είναι ένα: Μαζική Προσέλευση-Ενότητα- Ανανέωση.

 Όλοι θέλουμε ενότητα. Οι προοδευτικοί πολίτες θέλουν ενότητα. Όχι όμως την ενότητα του χθες. Αυτή που μοιράζει υπουργεία και καρέκλες για να είμαστε μαζί. Λέμε ΝΑΙ στην ενότητα προοδευτικού λόγου, προγράμματος και αξιών.

Αν εμείς στις 12 και 19 Νοεμβρίου δεν αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ότι έχουμε ιστορία, μέλλον και δυνάμεις προσφοράς, η παράταξη δεν έχει τύχη. Και δε θα έχει τύχη ούτε η χώρα.

Για αυτό πρέπει να ανανεωθούμε, να ενωθούμε και να φτιάξουμε ένα θεσμικό κόμμα, όχι το κόμμα των αρχηγών.

Αυτό που θα γεννηθεί στις 20 Νοεμβρίου πρέπει να είναι κάτι καινούργιο. Ένα νέο, άφθαρτο Κίνημα που  θα μιλήσει στις καρδιές των πολιτών.

Να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το χθες και να προτείνουμε άλλες λύσεις για το μέλλον των γενεών τους.

Να προτείνουμε ένα σύγχρονο, παραγωγικό μοντέλο, ώριμη δημοκρατία που τα κόμματα σέβονται τους θεσμούς και απόλυτη αξιοκρατία παντού. Αυτό πρέπει να είναι το όχημα της Δημοκρατικής Παράταξης κι αν το υπηρετήσουμε με ενότητα και ανανέωση, η παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη.

Για να μπορέσει  να πάει η χώρα σε μια άλλη εποχή. Την εποχή των ευκαιριών για όλους, την εποχή της ευμάρειας, της εθνικής αξιοπρέπειας.

Σχολιάστε