My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

“ΦΟΙΝΙΣΣΑΙ” από 1ο Λυκείο Κιλκίς

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς στο πλαίσιο της σχολικής δραστηριότητας “Θέατρο: Θεωρία και πράξη” παρουσιάζουν  την τραγωδία του Ευριπίδη “ΦΟΙΝΙΣΣΑΙ” την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στις 9 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του Λόφου στο Κιλκίς.

a-lykeio-kilkisΗ παράσταση είναι ενταγμένη  στον εορτασμό των  “Ελευθερίων 2014”  του Δήμου Κιλκίς και θα παρουσιαστεί ως επίσημη εκδήλωση του σχολείου με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων .

Έχει ήδη  παρουσιασθεί το Μάρτιο του 2014  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και στο 3ο διεθνές νεανικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αξέχαστου ηθοποιού του κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος Δημήτρη Καρέλλη και της αείμνηστης γυμνάστριας – χορογράφου Ελένης Κηπουρίδου, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο ανέβασμα του ίδιου έργου πριν από 20 περίπου χρόνια στην πόλη μας από τη θεατρική ομάδα της Τέχνης Μ.Κ.Ε. Κιλκίς.

Στην τραγωδία αυτή ο Πολυνείκης, μετά την αποτυχία συμβιβασμού με τον αδερφό του Ετεοκλή, επιτίθεται με τον στρατό των Αργείων κατά της Θήβας. Ο Μενοικέας, γιος του Κρέοντα, θυσιάζεται για να σώσει την πατρίδα του. Ακολουθεί, ο αμοιβαίος φόνος των αδερφών Πολυνείκη και Ετεοκλή και η αυτοκτονία της Ιοκάστης. Ο Κρέοντας διατάσσει την εξορία του Οιδίποδα και απαγορεύει την ταφή του Πολυνείκη. Η Αντιγόνη αρνείται να υπακούσει και ακολουθεί τον πατέρα της. Οι Φοίνισσες στάλθηκαν να υπηρετήσουν το μαντείο των Δελφών, ο πόλεμος όμως τις βρήκε στο δρόμο και αποκλείστηκαν στη Θήβα.

Σχολιάστε