My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Φοβούνται επιθέσεις ναζιστών στο Euro!

Ακόμη και πρώην παίκτες καλούν τους συγγενείς τους αλλά και τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του και να δει τους αγώνες στην τηλεόραση και να μην ρισκάρουν τη ζωή τους.

Την έντονη αντίδραση των κυβερνήσεων της Ουκρανίας και της Πολωνίας προκάλεσε η εκπομπή «Panorama» του BBC που παρουσίασε τους οπαδούς αυτών των χωρών ως ξενοφοβικούς και ρατσιστές. «Θα επιστρέψετε σε φέρετρα», προειδοποιεί τους άγγλους φιλάθλους ο Σολ Κάμπελ!

Σε δημοσιογραφία που θυμίζει την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης και «αποκυήματα της φαντασίας» αναφέρονται στο BBC Πολωνοί και Ουκρανοί με αφορμή το ντοκιμαντέρ του βρετανικού δικτύου, το οποίο περιγράφει τους φιλάθλους των δύο χωρών ως ρατσιστές και ξενοφοβικούς.

Υπό τον τίτλο «Euro 2012: Τα στάδια του μίσους», η εκπομπή «Panorama» του BBC παρουσίασε πολωνούς και ουκρανούς φιλάθλους να απευθύνουν ναζιστικό χαιρετισμό, να χλευάζουν μαύρους παίκτες μιμούμενοι πιθήκους και ασιάτες σπουδαστές να δέχονται επίθεση στο γήπεδο της Μέταλιστ, στο Χάρκοβο, που θα φιλοξενήσει αγώνες του Euro.

Ο πρώην άσος της Αρσεναλ και της Τότεναμ Σολ Κάμπελ απηύθυνε έκκληση στους άγγλους φιλάθλους να παραμείνουν στο σπίτι και να δουν τους αγώνες στην τηλεόραση: «Μην το ρισκάρετε γιατί μπορεί να καταλήξετε να επιστρέψετε σε φέρετρο».

Οι οικογένειες δύο άγγλων διεθνών ποδοσφαιριστών, του Θίο Γκουόλκοτ και του Αλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν, ακύρωσαν τα σχέδιά τους να ταξιδέψουν στις δύο χώρες φοβούμενοι τυχόν επιθέσεις από ρατσιστές.

«Πιστεύουμε πως αυτό το ρεπορτάζ είναι προκλητικό κι έγινε ακολουθώντας την παράδοση της σοβιετικής δημοσιογραφίας», ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Ολεχ Βολοσίν. Και πρόσθεσε: «Η Ανατολική Ευρώπη περιγράφεται σαν να μην είναι πνευματικά ίση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα σύμβολα των Ναζί μπορείς να τα δεις σε κάθε ματς στην Αγγλία. Αυτό σημαίνει πως οι φίλαθλοι δεν πρέπει να πάνε στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;».

Ο πολωνός Πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ διαβεβαίωσε πως κανένας από τους φιλάθλους που θα επισκεφτούν τη χώρα του δεν διατρέχει κίνδυνο λόγω της καταγωγής του, ενώ χαρακτήρισε «σπάνια» τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά φαινόμενα.

Προληπτικά η Αστυνομία της Πολωνίας προέβη τη Δευτέρα στη σύλληψη 42 μελών συμμοριών, πολλοί εκ των οποίων συνδέονταν με παρακρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνταν στα γήπεδα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πιο διάσημος χούλιγκαν της Λέγκια Βαρσοβίας, ο επονομαζόμενος Στάρουχ, που θεωρείται διασημότητα στην Πολωνία.

Πάντως στο ρεπορτάζ του BBC προβάλλονται εικόνες από μυστικό στρατόπεδο ναζιστών στην Ουκρανία που προετοιμάζονται για χτυπήματα κατά την διάρκεια του Euro.

Από Newsit.gr 

Σχόλια
One Response to “Φοβούνται επιθέσεις ναζιστών στο Euro!”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Αυτοί οι Αγγλοι τελικά και κυρίως αυτοί του BBC, απο τα γραφεία και τα σπίτια τους αυτοχρίζονται τρείς την ώρα, αδέκαστοι κριτές όλων των υπόλοιπων λαών. Ποιοί είναι επι τέλους αυτοί οι πρώην αποικιοκράτες που επικρίνουν, βγάζουν ταξιδιωτικές οδηγίες, τρομοκρατούν δια τηλεοράσεως, αρνούνται να επιστρέψουν κλεμμένα αρχαία απο άλλες χώρες, συμπράττουν χωρίς αιτία σε εκστρατείες με τους Αμερικανούς, εισβάλουν σε ξένες χώρες εξοντώνοντας αμάχους και όταν η δικοί τους νεολαίοι πηγαίνουν ως τουρίστες σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα για παράδειγμα, συμπεριφέρονται σαν απολίτιστοι χειρίστου είδους; Είναι λοιπόν αυταπόδεικτο οτι δεν δικαιούνται να κρίνουν ολόκληρα κράτη για το πώς να διαχειρίζονται τα εσωτερικά τους θέματα. Βεβαίως γεγονότα που χρήζουν κριτικής και αποδοκιμασίας πρέπει να στιγματίζονται αυστηρά. Αλλο αυτό και άλλο η υστερική και προσβλητική αντιμετώπιση κατα τον τρόπο που επιχειρείται απο το BBC και απο παράγοντες του ποδοσφαίρου. Απο την άλλη όμως δυστυχώς, η Ουκρανική κυβέρνηση νομίζοντας οτι θα ικανοποιήσει τους ξένους τουρίστες κατα την παραμονή τους εκεί, πριν μερικούς μήνες έφτασε στην ακρότητα να διατάξει τον αφανισμό όλων των αδέσποτων, δίνοντας λαβή για επικριτικά σχόλια που ορθώς διατυπώθηκαν. Αν πάντως ήταν να κριθεί η μετάβασή μου εκεί για το Euro και άν βέβαια είχα την οικονομική δυνατότητα, αυτή η τελευταία απαράδεκτη πράξη θα είχε βαρύνουσα σημασία, παρά τα όσα το BBC κραυγάζοντας ισχυρίζεται.

Σχολιάστε