My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Φλωρίδης: Γιατί με το ΠΑΣΟΚ

«Συμπαρατάσσομαι με το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη για να συμβάλλω ενεργά στη διαμόρφωση μιας ισχυρής και διακριτής πολιτικής δύναμης που θα σταθεί με αξιώσεις απέναντι στο νέο διχασμό που προκαλεί η τυφλή σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο Γιώργος Φλωρίδης μετά την οριστική συμφωνία με τον Ευ. Βενιζέλο να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Στε δήλωσή του, ο πρώην υπουργός τονίζει ότι παρά τις διαφοροποιήσεις του, εκτιμά ότι “το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να παίξει το σταθεροποιητικό ρόλο που χρειάζεται η χώρα, υπερβαίνοντας τις μέχρι τώρα πολιτικές της αδυναμίες”.

floridis-giorgosΟλόκληρη η δήλωση:

«Οι εκλογές που έρχονται αποτελούν ορόσημο για τη χώρα και την παράταξη. 

Στη σημερινή συνθήκη όπου η ασφαλής πορεία της χώρας αποτελεί αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα, πήρα την απόφαση να συμπαραταχθώ με το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, το κόμμα από το οποίο προέρχομαι και από το οποίο συγκεκριμένες πολιτικές με οδήγησαν στο να απομακρυνθώ. 

Συμπαρατάσσομαι με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη για να συμβάλλω ενεργά στη διαμόρφωση μιας ισχυρής και διακριτής πολιτικής δύναμης που θα σταθεί με αξιώσεις απέναντι στο νέο διχασμό που προκαλεί η τυφλή σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μιας δύναμης που θα προτάξει τη μεταρρυθμιστική ευθύνη απέναντι στις στρατηγικές του συντηρητικού εκφοβισμού και της αριστερής λαϊκιστικής ανευθυνότητας. 

Είναι φανερό πως η άρση της πολυδιάσπασης και η παραταξιακή ενοποίηση του χώρου δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε μέσα από προσωπικά κόμματα χωρίς πολιτική αιτία ύπαρξης, ούτε από απολιτικά ρεύματα άγνωστης πολιτικής κατεύθυνσης, ούτε και από κόμματα που επικαιροποιούν το χρεοκοπημένο λαϊκισμό. Χρειάζεται μια ενιαία και υπεύθυνη Μεταρρυθμιστική Παράταξη και, συμπαρατασσόμενος σήμερα με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, θα συμβάλλω στη διαμόρφωσή της.

Μετά την παραίτησή μου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2011 και την παράδοση της βουλευτικής μου έδρας στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο και ανήκε, άσκησα συχνά κριτική, με δύο βασικούς άξονες:

Α) Την ολιγωρία της αυτοδύναμης τότε κυβέρνησής του να οργανώσει και να υπηρετήσει με συνέπεια μια πολιτική εθνικής συναίνεσης, γεγονός που υπήρξε και ο βασικός λόγος της παραίτησής μου. 

Η ανυπαρξία πολιτικής συναίνεσης που ήδη τότε διαφαινόταν ως μείζων εθνική ανάγκη επιβλήθηκε εκ των υστέρων από τα ίδια τα πράγματα (κυβέρνηση Παπαδήμου και συμμαχικά σχήματα διακυβέρνησης από τις εκλογές του 2012).

Β) Τη μεταρρυθμιστική κόπωση των συγκυβερνήσεων, αλλά και τις λαϊκιστικές αναδιπλώσεις του ίδιου του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην επείγουσα ανάγκη τολμηρών και προωθητικών αλλαγών που ήταν –και παραμένουν- απαραίτητες για την οικοδόμηση ενός θεσμικά και δημοκρατικά ανανεωμένου πολιτικού συστήματος με διαφάνεια και αξιοκρατία παντού, μιας νέας παραγωγικής οικονομίας και ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους. 

Σήμερα, η δυσμενής πολιτική συνθήκη που διαμορφώνεται για τη χώρα επιβάλλει στη συνείδησή μου τη συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι, από τον χώρο που αναγνωρίζω ως τον συνεπέστερο από τους υπάρχοντες για την εξασφάλιση της αναγκαίας εξομάλυνσης στην ευρωπαϊκή μας πορεία. 

Στις αδιαμφισβήτητες εθνικές δυσκολίες δεν μπορώ να παραμείνω αμέτοχος. 

Παρά τις διαφοροποιήσεις μου, εκτιμώ πως το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να παίξει το σταθεροποιητικό ρόλο που χρειάζεται η χώρα, υπερβαίνοντας τις μέχρι τώρα πολιτικές της αδυναμίες. 

Απευθυνόμενος στους πολίτες με τους οποίους συμμετείχα σε κοινούς αγώνες και με τίμησαν με την ψήφο τους καθώς και στους φίλους, συνοδοιπόρους και συνεργάτες με τους οποίους δουλεύουμε για την επίτευξη κοινών πολιτικών στόχων όλα αυτά τα χρόνια, διαβεβαιώνω ότι οι στρατηγικοί άξονες της ευθύνης, της συναίνεσης και των μεγάλων αλλαγών μέσα από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις παραμένουν σταθερά στοιχεία της πολιτικής μου αντίληψης και πρακτικής. 

Και αυτά θα εξακολουθήσουν να είναι η προτεραιότητά μου μέσα από την παρούσα συστράτευση». 

Σχολιάστε