My Twitter Feed

18 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνδικάτα εναντίον αποβλήτων -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

5 νέα κρούσματα σ` ένα 24ωρο -

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανανοίγουν τη Πέμπτη τα σχολεία -

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Πάντα στα πράσινα και μας αρέσει! -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Μεγάλη μονάδα φωτοβολταϊκών -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τα σχολεία και τη Τετάρτη -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Είμαστε στο πλευρό των παραγωγών -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Στη Βουλή η δίωξη Αχ. Καλεμκερίδη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Φεστιβάλ: Το αναλυτικό πρόγραμμα

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, από τις 7 έως και τις 14 Δεκεμβρίου, έχει ως εξής:

kouklotheatro3Συνεδριακό Κέντρο

Τετάρτη 7.12.2016

Το State Puppet Theatre – Varna – Βουλγαρία με τίτλο “Οι Μαγικοί μάγειρες” θα σας καταπλήξει με την απίστευτη μαεστρία του!

Ένα απρόσμενο παιχνίδι με λαχανικά, φρούτα και προϊόντα από τον απέραντο  κόσμο των τροφίμων. Με πολύ κέφι, μουσική και γέλιο οι μικροί θεατές και οι γονείς τους θα διασκεδάσουν με αυτήν την ασυνήθιστη κουζίνα όπου τα τρόφιμα ζωντανεύουν στα χέρια των μαγικών και γεμάτων τρέλα μαγείρων.

Πέμπτη 8.12.2016

Ο Άθως Δανέλλης -Αθηναϊκός Θίασος Σκιών με την πρωϊνή παράσταση “Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης” και την απογευματινή “Ο Καραγκιόζης καταζητούμενος”.

Ο αγαπημένος ήρωας για άλλη μια φορά θα μπλέξει σε περιπέτειες και θα σκαρφιστεί τα πάντα για να  ξεμπλέξει. Αξέχαστες κωμικές σκηνές με τους αγαπημένους ήρωες της καραγκιοζοπαρέας σας περιμένουν.

Παρασκευή  9.12.2016

Ο Remo Di Filippo από την Ιταλία θα μας παρασύρει σε ένα μουσικό-χορευτικό ταξίδι με τις μαριονέτες του με τίτλο “Hanging by a Thread” – “ Από μια κλωστή…..”.

Μαζί με τις μαριονέτες ζωντανεύουν ιστορίες και καταστάσεις, ποιητικές και σουρεαλιστικές μαζί.  Ο Niccolò, ο βιολιστής που εξαπατήθηκε από την ίδια του την δεξιοτεχνία, η Pina  η μπαλαρίνα, ο Johnny B.Good  που ζει με την Gibson κιθάρα του, ο Costante με το ποδήλατο του, ο Gino  με τις αμφιβολίες του και άλλοι πολλοί… έχουν ραντεβού στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου.

kouklotheatro2Σάββατο 10.12.2016 (επίσημη ημέρα έναρξης)

Ο Hakan Arisoy από την Τουρκία θα σας ξετρελάνει με την παράσταση του “ Ο χορός των μαριονετών”, όπου οι μαριονέτες επιδεικνύουν τις απίστευτες χορευτικές  ικανότητες τους σε ό,τι ρυθμό μπορείτε να φανταστείτε.  Ο Elvis Presley και ο Michael Jackson,  η γλυκιά μαριονέτα Ayse παρέα μ’ ένα μπαλόνι αλλά και μια μαριονέτα που θα χορέψει σε ανατολίτικους ρυθμούς. Η τελευταία μαριονέτα θα κάνει την έκπληξη της παράστασης…

Κυριακή 11.12.2016

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς από την Ελλάδα συμμετέχει με την παράσταση “O Φεγγαροσκεπαστής” και αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα της ανάπτυξης της τέχνης του κουκλοθεάτρου στην πόλη μας , ως αποπτύπωμα της πολύχρονης πορείας του κουκλοθεάτρου στο Κιλκίς.

Ο καινούργιος Φεγγαροσκεπαστής θέλει να φθάσει έγκαιρα στο φεγγάρι, μα μπορεί χωρίς τη μαγική καραμέλα; Κι αν δεν φθάσει θα έχουμε πάντα πανσέληνο και θα χαθούν για πάντα όλα τα όμορφα μισοφέγγαρα; Άραγε, τι ρόλο μπορούν να παίξουν ο μικρός εφημεριδοπώλης, η καλόκαρδη ψιλικατζού, ο ρολογάς κι ο φυσητής γυαλιού; Θα βοηθήσει η δύναμη ενός πρωταθλητή και ενός παλικαρά περισσότερο από την καλοσύνη μιας κοπέλας και την εξυπνάδα ενός μικρού κοριτσιού; Ποιος απ’ όλους θα καταφέρει να στείλει τον Τιμολέοντα στο φεγγάρι για να αντικαταστήσει τον Ναπολέοντα;

Δευτέρα 12.12.2016

Με χορευτική προσέγγιση η παράσταση της  Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με τίτλο “Διαφορετικότητα και Συνύπαρξη” καταδεικνύει την ανάγκη να υπάρχουμε μέσα από τη διαφορετικότητα μας.

“ Συμβάδισε! Μη φαίνεσαι. Να είσαι. Είναι το διαφορετικό ατέλεια; Διαφορετικός είναι ο καθένας. Ας προσαρμοστούμε”.

Τρίτη 13.12.2016

Ανεπιφύλακτα σας  συνιστούμε την υπέροχη  ταινία κινουμένων σχεδίων του Αλέ Αμπρέου “Το αγόρι και ο κόσμος” (O Menino eo Mundo). Μια ταινία που έλαβε 47 διεθνή βραβεία μεταξύ των οποίων: Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κινουμένων σχεδίων, Academy Awards 2016, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Annecy International Animated Film Festival 2014, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Annie Awards 2016, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, The Platino Awards for Iberoamerican Cinema 2015, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κριτικής Επιτροπής Παιδιών, Mill Valley Film Festival 2014.

kouklotheatro4Είναι η ιστορία ενός Αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, που αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής «L’ Express».

Τετάρτη 14.12.2016

Μαγικοί κόσμοι θα απακαλυφθούν σε όσους παραβρεθούν στην παρουσίαση παιδικών βιβλίων επαυξημένης πραγματικότητας των εκδόσεων  iWrite.gr στο Συνεδριακό Κέντρο σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Βιβλία που ζωντανεύουν στα χέρια των παιδιών…μια μοναδική εμπειρία όπου τα ζώα της φάρμας και του βυθού της θάλασσας, τα ζώα που συναντάμε σε σαφάρι, μνημεία από όλο τον κόσμο, δράκοι & μονόκεροι της φαντασίας περπατούν και ακούμε τους ήχους τους, ενώ θα ταξιδέψουμε και στο διάστημα για να δούμε από κοντά όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος!

Η νέα γενιά παιδικών βιβλίων του iWrite.gr,  τρισδιάστατα μοντέλα με κίνηση και ήχο  “περπατάνε” πάνω στις σελίδες ενός κλασσικού βιβλίου, χάρη στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου η Πολυχρονίδου Παρέσα με την Καλλιόπη  Μητσακάκη θα παρουσιάσουν την παράσταση  “Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο”, μια παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του SHEL  SILVERTEIN. Στην περιπέτεια του Κομματιού-που-λείπει, πάντα κάτι στράβωνε και το Κομμάτι παρέμενε μισό. Ώσπου κατάλαβε ότι τα σχήματα αλλάζουν και οι γωνίες αμβλύνονται. Και δεν περίμενε κανέναν να το βοηθήσει να κυλήσει. Κυλούσε μόνο του.

kouklotheatro1Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ο θίασος “Παραμυθόδεντρο” θα παρουσιάσει την παράσταση  “O  Ήλιος και το Φεγγάρι”,  ένα παλιό λαϊκό παραμύθι με ήρωες ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και τον αγαπημένο τους κοκοράκο που πλήττει από μοναξιά.

Ο ΄Ηλιος  και το Φεγγάρι – τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους μα τόσο ίσοι – μαλώνουν για το ποιος είναι σπουδαιότερος .

Ο παππούς με απλότητα και σοφία βοηθά στην επίλυση της διαφοράς τους μέσα από τη σπουδαιότητα πανάρχαιων αξιών, της δικαιοσύνης, του αλληλοσεβασμού, της αυτοεκτίμησης, της ισότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Αυτή η στάση του απέναντι στη ζωή ανταμείβεται με ….μια κότα που γεννά χρυσά αυγά.

Άραγε η κότα αυτή θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο παππούς , η γιαγιά και ο κοκοράκος τους;

Στις πλατείες της πόλης

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ειρήνης  στις 12.30  ο θίασος “Παραμυθόδεντρο” θα παρουσιάσει τη διαδραστική παράσταση με μαρότες “Τα γλυκά των Χριστουγέννων …κινδυνεύουν”, μια διαδραστική παράσταση όπου τα παιδιά καλούνται να βοηθήσουν τον Μπισκοτί να σώσει  το αγαπημένο του αφεντικό αλλά και  τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά από τα μαγικά κόλπα της πονηρής και κακιάς  μάγισσας.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο Πάρκο-κήπος στις 12.30 θα επιδείξουν τη χορευτική δεινότητα τους οι μαριονέτες του Hakan Arisoy.

Αξέχαστη θα σας μείνει και η εμπειρία με τον εμψυχωτή-κλόουν που θα σας υποδεχθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου πριν την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων στις 7 στο Συνεδριακό Κέντρο με  ταχυδακτυλουργικά κόλπα και κυρίως …… άφθονο γέλιο.

Σχολιάστε