My Twitter Feed

16 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Πέμπτη, 16 Ιουνίου, 2022

Θετικός στον covid ο Γιωρ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2022

Καλή σοδειά – αγωνία για χαλάζι -

Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2022

“Συστράτευση π. πρωθυπουργών” -

Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2022

1,5 εκ. για την ανάπλαση του Λόφου -

Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2022

Αμυράς: Ήλθε, είδε και απήλθε! -

Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2022

Σταραμάκι/Nescafe στα σ–μάρκετ -

Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2022

Παρέμβαση για τα θέματα του ΑΕΙ -

Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2022

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το 1ο Φεστιβάλ Ισότητας, που διοργανώνει στην πόλη του Κιλκίς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι γεγονός και στη σχετική ενημερωτική ανακοίνωσή της η Ομάδα Γυναικών του κόμματος στο Κιλκίς, αναφέρει τα εξής:

“Ένα διήμερο με εκδηλώσεις πολιτιστικές, εργαστήρια, πολιτικές συζητήσεις, μουσικά δρώμενα, που θα πλαισιώσουν, την προσπάθεια που κάνουμε, να θέσουμε τα ζητήματα ισότητας στο επίκεντρο της ζωής της πόλης μας. Γιατί η ισότητα αφορά την κάθε γυναίκα, το κάθε κορίτσι, την κάθε θηλυκότητα, σε κάθε γωνιά της γης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και το Κιλκίς.

Σήμερα, που από τη μία οι φεμινισμοί επανακάμπτουν και αποκεντρώνονται, και ευτυχώς, που τα κινήματα χειραφέτησης και διεκδίκησης των γυναικών προτάσσουν στην δημόσια σφαίρα την ορατότητα της ύπαρξής τους και των αιτημάτων τους,

Σήμερα που οι γυναικοκτονίες αυξάνουν και η έμφυλη βία τείνει να κανονικοποιηθεί, εμείς επιμένουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνίες πιο δίκαιες, πιο ανθρώπινες, απαλλαγμένες από την βία, τον σεξισμό, τις έμφυλες ανισότητες,

Σήμερα που όλο και περισσότερο γυναίκες και άνδρες, κατανοούν πως η ισότητα δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά όλων, ειδικά τώρα σε μία εποχή τόσο δύσκολη οικονομικά κοινωνικά, πολιτικά, εμείς επιδιώκουμε να βάλουμε το λιθαράκι της ισότητας ως στοιχειώδες βήμα για την ευημερία των ανθρώπων.

Σας περιμένουμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε αλλιώς, να εκφράσουμε σκέψεις, αγωνίες και προβληματισμούς για το δικαίωμά μας να ορίζουμε τον κόσμο και τις ζωές μας. Και όλα αυτά συνοδευόμενα από ήχους και εικόνες.

  • Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιουνίου, στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο Κιλκίς,

Ώρα έναρξης: ημέρα 1η στις 6μ.μ. και ημέρα 2η στις 4μ.μ.

Κανείς και καμία δεν περισσεύει. Η ευχή μας και η προσδοκία μας, αυτό το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός στην πόλη μας. Να αγκαλιαστεί από όλες και όλες!

Γιατί αν μιλάμε για την ισότητα είναι γιατί απουσιάζει. Και στο χέρι μας είναι αυτό να το αλλάξουμε!”

Βιωματικό εργαστήριο

Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ισότητας που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κιλκίς, την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 16:00 στο ξενοδοχείο HABITAT, θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό εργαστήριο, με θέμα:

«ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΦΥΛΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

με την καθοδήγηση της Στέλλας Μπελλιά, εκπαιδευτικού, συγγραφέα και Προέδρου των «Οικογενειών Ουράνιο Τόξο».

Δήλωση συμμετοχής στο τηλ. Ριζάκη Άννα 6986007295.

“Σας προσκαλούμε σε μια βιωματική εμπειρία, όπου θα δοκιμάσουμε τις στερεοτυπικές αντιλήψεις μας αλλά και θα διερευνήσουμε εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των έμφυλων διακρίσεων στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης”, τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Κιλκίς.

Σχολιάστε