My Twitter Feed

24 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Παιονία: Και ψηφιακές οι πληρωμές -

Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Διψήφια νούμερα αλλά …ύφεση -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Επισπεύδεται επιστροφή φόρου -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Λαμπρή η επέτειος της Μάχης Κιλκίς -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Το Κιλκίς τιμά την 21η Ιουνίου 1913 -

Δευτέρα, 20 Ιουνίου, 2022

Μικρή αυξητική τάση του covid-19 -

Κυριακή, 19 Ιουνίου, 2022

Ο Παζαρτζικλής νέος γραμματέας -

Κυριακή, 19 Ιουνίου, 2022

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Ομάδα Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ισότητας, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου, στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο Κιλκίς, με ώρα έναρξηςτην 1η ημέρα στις 6μ.μ. και την 2η στις 4 μ.μ.

Στο Φεστιβάλ θα υπάρχουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, εργαστήρια, πολιτικές συζητήσεις, μουσικά δρώμενα, “που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια που κάνουμε να θέσουμε τα ζητήματα ισότητας στο επίκεντρο της ζωής της πόλης μας”, όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται και τα εξής:

“Η ισότητα αφορά την κάθε γυναίκα, το κάθε κορίτσι, την κάθε θηλυκότητα, σε κάθε γωνιά της γης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και το Κιλκίς.

Σήμερα, που από τη μία οι φεμινισμοί επανακάμπτουν και αποκεντρώνονται, και ευτυχώς, που τα κινήματα χειραφέτησης και διεκδίκησης των γυναικών προτάσσουν στην δημόσια σφαίρα την ορατότητα της ύπαρξής τους και των αιτημάτων τους,

Σήμερα που οι γυναικοκτονίες αυξάνουν και η έμφυλη βία τείνει να κανονικοποιηθεί, εμείς επιμένουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνίες πιο δίκαιες, πιο ανθρώπινες, απαλλαγμένες από την βία, τον σεξισμό, τις έμφυλες ανισότητες.

Σήμερα που όλο και περισσότερο γυναίκες και άνδρες, κατανοούν πως η ισότητα δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά όλων, ειδικά τώρα σε μία εποχή τόσο δύσκολη οικονομικά κοινωνικά, πολιτικά, εμείς επιδιώκουμε να βάλουμε το λιθαράκι της ισότητας ως στοιχειώδες βήμα για την ευημερία των ανθρώπων.

Σας περιμένουμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε αλλιώς, να εκφράσουμε σκέψεις, αγωνίες και προβληματισμούς για το δικαίωμά μας να ορίζουμε τον κόσμο και τις ζωές μας. Και όλα αυτά συνοδευόμενα από ήχους και εικόνες.

Κανείς και καμία δεν περισσεύει. Η ευχή μας και η προσδοκία μας, αυτό το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός στην πόλη μας. Να αγκαλιαστεί από όλες και όλες!

Γιατί αν μιλάμε για την ισότητα είναι γιατί απουσιάζει. Και στο χέρι μας είναι αυτό να το αλλάξουμε!”

Σχολιάστε