My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Φαχουρίδης: Πολιτικές οι εκλογές

faxouridisΣε συνέντευξή του στο kilkis24.gr, ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Φαχουρίδης, τονίζει ότι οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα κι ότι η ΛΣ δεν κρύβεται “πίσω από δήθεν ανεξάρτητα και αδέσμευτα ψηφοδέλτια”.

Τονίζει ότι η τετραετία που πέρασε ήταν μια χαμένη δημοτική περίοδος κι ότι στόχος της ΛΣ είναι η αύξηση της δύναμής της. Υπογραμμίζει δε, ότι η ΛΣ δεν απαντά σε “ψευτοδιλήμματα” για τον β` γύρο των εκλογών, ενώ παράλληλα τάσσεται υπέρ των συνεργασιών των παρατάξεων “για την αποτροπή εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων”.

Η συνέντευξη του κ. Φαχουρίδη έχει ως εξής:

– Είστε γι` ακόμα μια φορά στα τελευταία χρόνια υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς. Ποια είναι τα διαφορετικά στοιχεία αυτής της εκλογικής μάχης;

– Τα διαφορετικά στοιχεία είναι εμφανή όσο ποτέ άλλοτε. Η ανεργία που μαστίζει τους συνδημότες μας είναι δραματική, τα μισά περίπου μαγαζιά της πόλης είναι κλειστά. Τα χωριά ερημώνουν, οι νέοι αναζητούν διέξοδο στην ξενιτιά. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται με μισθούς πείνας και κάτω από το φόβο της απόλυσης. Οι συνταξιούχοι με το ζόρι πληρώνουν τα φάρμακα τους.

Η εκλογική μάχη από τα πράγματα και μόνο παίρνει έναν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. Ο Κιλκισιώτης της πόλης και των χωριών, πρέπει με την ψήφο του να καταδικάσει τους εκφραστές αυτής της πολιτικής, είτε είναι φανεροί, είτε κρύβονται σε ανεξάρτητες παρατάξεις και να υπερψηφίσει την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Κιλκίς.

– Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ήδη μια προϊστορία στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς. Θεωρείτε ότι οι παρεμβάσεις της επηρέασαν τις αποφάσεις του Οργάνου;

H «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς όλα αυτά τα χρόνια με την αγωνιστική και δημιουργική παρουσία της εργάστηκε συμμετέχοντας ανελλιπώς στο Δ.Σ και στις επιτροπές που συμμετείχε. Αγωνίστηκε, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, να αποτρέψει αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε βάρος των δημοτών μας που έχουν σχέση με αυξήσεις τελών και φόρων-προστίμων, με αποφάσεις που είχαν σχέση με την επιβάρυνση του δομημένου και αδόμητου περιβάλλοντος, με τις συνθήκες ζωής στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου. Συμβάλλαμε με την γόνιμη κριτική μας μετά από τεκμηριωμένη ανάλυση των θέσεων μας έτσι ώστε και θέματα που καταψηφίσαμε να έχουν την λιγότερη αρνητική επίπτωση στους δημότες μας.

Αναδείξαμε την συνειδητά παθητική και ευθυγραμμισμένη πολιτική της δημοτικής αρχής που ακολούθησε κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική, και προτείναμε λύσεις σε θέματα καθαριότητας, πρασίνου, κοινωνικής πρόνοιας αντάξια των αναγκών της τοπικής μας κοινωνίας.

Η συμμέτοχη μας στα Δ.Σ , παρότι καταψηφίσαμε ότι, κατά την γνώμη μας ήταν αρνητικό για την ζωή των δημοτών μας, έχει αναγνωριστεί από όλες τις παρατάξεις και είναι παράδειγμα συνέπειας, αγωνιστικότητας και ανιδιοτελούς συμμετοχής στα κοινά.

xalitsios-faxouridis-laiki-syspeirosi– Τον συνδυασμό σας δεν στηρίζει απλώς το ΚΚΕ, αλλά θεωρείται ότι είναι ο συνδυασμός του κόμματος για τις εκλογές στην Δήμο Κιλκίς. Σε μια εποχή που ο ρόλος των κομμάτων αμφισβητείται έντονα, πόσο σας βοηθάει αυτή η ταύτιση;

– Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι παράταξη συμμετοχής και συνεργασίες ατόμων που προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα. Κριτήριο συμμετοχής όλων μας είναι η ανιδιοτελής και κοινή θεώρηση στο πως εμείς αντιλαμβανόμαστε τον Δήμο. Δεν κρύβουμε, παρότι δεν είμαστε όλοι κουμουνιστές ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ παντού στην χώρα.

Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν κρυβόμμενοι πίσω από δήθεν ανεξάρτητα και αδέσμευτα ψηφοδέλτια. Σ’ αυτήν την πόλη γνωριζόμαστε όλοι καλά πλέον!! Όσοι συμμετέχουμε σ’ αυτήν την προσπάθεια όντως δεν είμαστε ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι, εξαρτόμαστε από τα προβλήματα των δημοτών μας και μόνο και δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για την λύση τους.

Είναι αλήθεια ότι κάποια κόμματα έχουν απαξιωθεί στην συνείδηση του λαού μας, είναι κοινή η αναγνώριση ότι αυτό δεν αφορά το ΚΚΕ που μάχεται με συνέπεια και αγωνιστικότητα όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Είναι τιμή και ευθύνη για την «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Κιλκίς, να έχει την υποστήριξη του ΚΚΕ.

– Ποια νομίζετε ότι είναι τα τρία σημαντικότερα θέματα με τα οποία θα `πρεπε ν` ασχοληθεί η νέα δημοτική αρχή;

– Η νέα δημοτική αρχή έχει άμεση υποχρέωση στους δημότες να :

Α. δημιουργήσει με την πολιτική της μια ασπίδα προστασίας των δημοτών που υποφέρουν από τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, αρνούμενη να πάρει μέτρα  που πλήττουν επιπλέον τα λαϊκά στρώματα. Να μεριμνήσει να μειωθούν άμεσα τέλη , δημοτικοί φόροι, η τιμή του νερού σε όλους τους ανέργους, στους δημότες με χαμηλά εισοδήματα, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους πολύτεκνους.

Β. να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους λιγοστούς πόρους, διεκδικώντας τα παρακρατηθέντα παρέχοντας υπηρεσίες και έργα με αυτεπιστασία στα τεχνικά έργα, στην καθαριότητα, στο πράσινο. Να παρέχει ποιοτικό νερό με το μικρότερο δυνατό κόστος, όπως οφείλει, σε όλους τους δημότες.

Γ. να αρνηθεί την εφαρμογή των διατάξεων που έχουν να κάνουν με απολύσεις προσωπικού, αλλαγή σχέσεων εργασίας και παραχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων όπως νερό-καθαριότητα-κοινωνική πρόνοια στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Να αναδείξει τα πραγματικά ζητήματα που έχουν φέρει τον τόπο μας σ’ αυτήν την κατάσταση και να βοηθήσει πρωτοστατώντας στην δημιουργία λαϊκού τμήματος, με σκοπό την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής.

faxouridis-giannis– Ποια είναι συνοπτικά η θέση σας για το θέμα των μεταλλείων;

– Η θέση μας για την μεταλλευτική δραστηριότητα στον τόπο ήταν και είναι ξεκάθαρη. Είμαστε απόλυτα αντίθετοι με την παραχώρηση και εκμετάλλευση σε οποιαδήποτε ιδιωτικά συμφέροντα δημόσιας γης με σκοπό την λεηλάτηση του πλούτου που ανήκει στον λαό μας. Μεταλλευτική δραστηριότητα μπορεί να έχει μόνο δημόσιο χαρακτήρα με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου σε όφελος της κοινωνίας, χωρίς να θεωρούμε δεύτερης σημασίας την επιβάρυνση στο περιβάλλον και στους ανθρώπους.  Ζυγίζοντας τα οφέλη και τις ζημίες μόνο το δημόσιο θα πρέπει να ασκεί μεταλλευτική δραστηριότητα. Με κέντρο την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της περιοχής θεωρούμε ότι ο χρυσός, σ’ αυτό τον τόπο, είναι οι άνθρωποι και η δημιουργικότητα τους.

– Πως κρίνετε την τετραετία της απερχόμενης δημοτικής αρχής;

– Η απερχόμενη δημοτική αρχή, χωρίς να θέλουμε να απαξιώσουμε τα πάντα, δεν θεωρούμε ότι έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα στον δήμο. Αντίθετα με την πολιτική της συνέβαλλε στην πλήρη απαξίωση και ερήμωση των δημοτικών ενοτήτων. Εφάρμοσε μια μικροπολιτική απέναντι στα αυξημένα προβλήματα και ελλείψεις σε υποδομές-υπηρεσίες στις πόλεις και στους οικισμούς, απαντώντας με μικροπαραγοντισμούς και μικροσυμφέροντα στην παραπέρα υποβάθμιση του δομημένου και αδόμητου περιβάλλοντος.

Ήταν μια κυριολεκτικά χαμένη, δημοτική χρονικά, περίοδος.

– Ποιός είναι ο στόχος του συνδυασμού στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής;

– Στόχος για την «Λαϊκή Συσπείρωση» στην εκλογική μάχη είναι η συνειδητοποίηση από τους δημότες μας, των αιτίων της κρίσης που βιώνει καθώς και η αναζήτηση διεξόδου για την λύση της. Κάναμε προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών μας σε όλους τους χώρους, εργασίας και κατοικίας, σε όλες τις πόλεις και οικισμούς του Δήμου Κιλκίς.

Θετικό για εμάς θα ήταν η αύξηση της δύναμης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να μπορούμε να αγωνιστούμε από καλύτερες θέσεις, απέναντι στην λαίλαπα των αποφάσεων που πρόκειται να πάρει η νέα δημοτική αρχή.

Οι συνδημότες μας ξέρουν ότι μπορούν να μας εμπιστευτούν, ότι θα αξιοποιήσουμε την ψήφο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όποια αρμοδιότητα και θέση μας ορίσει στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

faxouridis-giannis1– Σε περίπτωση που ο συνδυασμός σας δεν περάσει στον 2ο γύρο, θα πάρετε θέση για τις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής;

– Δεν μπαίνουμε σε τέτοια ψευτοδιλήμματα. Δίνουμε την μάχη για ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση»  έτσι ώστε να αλλάξει η πορεία του Δήμου. Η ψήφος στην «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν πάει χαμένη. Η θέση μας την πρώτη και δεύτερη Κυριακή παραμένει σταθερή, δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού. Είμαστε απέναντι  στην πολιτική που ασκούν (περιεχόμενο και νοοτροπία) οι άλλες παρατάξεις και δεν θεωρούμε καμία λιγότερο «κακή» από τις υπόλοιπες.

Καλούμε τους δημότες να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση» καταδικάζοντας τις προσπάθειες των παρατάξεων που προσπαθούν, υποσχόμενοι τα πάντα σε όλους, να υποκλέψουν την ψήφο των δημοτών μας. Τους καλούμε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού.

– Η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών της Αυτοδιοίκησης με τις ευρωεκλογές πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τη κρίση των ψηφοφόρων;

– Θεωρούμε ότι η πολιτική κρίση των ψηφοφόρων πρέπει να είναι ενιαία. Αυτοδιοίκηση μόνο κατ’ όνομα έχουμε, αντίθετα έχουμε μια τοπική κρατική διοίκηση που ακολουθεί κατά γράμμα τις επιταγές τις κυβέρνησης Ν.Δ-Πασοκ και Ε.Ε.

Οι ψηφοφόροι πρέπει να καταδικάσουν με την ψήφο τους τα κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις που είτε συνειδητά είτε από αφέλεια και άγνοια ακολουθούν την καταστροφική για τον τόπο πολιτική. Δίνουμε την εκλογική μάχη ενιαία, με πολιτικό περιεχόμενο, για τον Δήμο, την Περιφέρεια και την Ευρωβουλή.

faxouridis-giannis2– Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια και προϋποθέσεις συνεργασιών μεταξύ των παρατάξεων, στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις εκλογές;

Απ 10. Στο πλαίσιο της διαχείρισης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας θα αναζητήσουμε συνεργασίες  για να αποτρέψουμε την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, επιβολή φόρων και τελών. Θα αναζητήσουμε συνεργασίες με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και με κάθε δημοτικό σύμβουλο αναλύοντας και ενημερώνοντας τους για όλα τα θέματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα πλαίσια της σωστότερης λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Θα αναζητηθεί συνεργασία για να δημιουργηθεί κλίμα αλληλεγγύης στους δημότες που υποφέρουν, συνεργασία για την δημιουργία λαϊκού κινήματος με πολιτικό χαρακτήρα απέναντι στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

– Θεωρείτε ότι το γενικότερο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θ` αποτελέσει «πρόκριμα» για τις ευρωεκλογές και για τις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν;

– Είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους ότι τοπικές-περιφερειακές εκλογές- ευρωβουλή έχουν ενιαίο πολιτικό χαρακτήρα. Έχει μεγάλη σημασία τα ποσοστά που θα καταγράψουν τα κόμματα και οι πολιτικές που υπερασπίζονται. Πέρα από τα όποια ποσοστά των παρατάξεων και κομμάτων σημασία έχει η δημιουργία αυθεντικής λαϊκής συμμαχίας αριστερών-κεντρώων-δεξιών απέναντι στα μονοπώλια – πλουτοκράτες – τράπεζες και στα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα τους.

 

Σχολιάστε