My Twitter Feed

9 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φάρμα Κουκάκη και στη Ν. Κορέα -

Σάββατο, 9 Απριλίου, 2022

Μεγάλη αύξηση, φτηνά σπίτια! -

Σάββατο, 9 Απριλίου, 2022

“Επάρκεια δείχνει η καταγραφή” -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Δωρεάν τεστ σε όλο το νομό μας -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Ξεκίνημα για Φ.Α. σε Πολύκαστρο -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Ενίσχυση των εκτάκτων μέτρων -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Νέα μηχανήματα στο Δήμο Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Στο επίκεντρο τα μικρολαχανικά -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Φάρμα Κουκάκη και στη Ν. Κορέα

Εξακολουθεί την αναπτυξιακή πορεία, εν μέσω αντίξοων οικονομικών συνθηκών η γαλακτοβιομηχανία Φάρμα Κουκάκη, με έδρα το Κιλκίς, με τον συνολικό κύκλο εργασιών της να κλείνει για το 2021 με ποσοστό αύξησης 7,8%.

Tην ίδια στιγμή, η εταιρεία συνεχίζει να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις εξαγωγές, που σύμφωνα με εκτιμήσεις σύντομα θα φτάσουν το 20% του τζίρου, με παρόντα στόχο προς επίτευξη την περαιτέρω ανάπτυξη στη Νότια Κορέα, μια αγορά 52 εκατομμυρίων, η οποία έχει δείξει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ότι αγαπά τα ελληνικά προϊόντα.

Η επίδραση, βέβαια, της πανδημίας ήταν παρούσα και τους προηγούμενους μήνες. Κατά όσα αναφέρει στο Businessnews.gr ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Θανάσης Κουκάκης «Οι αισιόδοξες προβλέψεις μας δεν επαληθεύτηκαν λόγω του ότι περιμέναμε μεγαλύτερη ανάπτυξη, σίγουρα διψήφια. Αν και η πανδημία “οδήγησε” σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας όπως τα δικά μας, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των καταναλωτών και η γενικότερη αρνητική ψυχολογία λειτούργησαν ως ένα σημείο, αποθαρρυντικά στην καταναλωτική συμπεριφορά».

Παρόλαυτα, η φετινή χρονιά αναδεικνύεται και αυτή, πέρα από την πανδημία, ιδιαίτερα δύσκολη εν γένει για τη βιομηχανία, αλλά και συγκεκριμένα για την εταιρεία Φάρμα Κουκάκη, ένας συνδυασμό της ενεργειακής κρίσης, αλλά και της κατάστασης στην Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο businessnews.gr ο κ. Θανάσης Κουκάκης «Οι πληθωριστικές τάσεις που καταγράφονται απροσδόκητα και σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν συνισταμένη πολλών παραγόντων: Αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, ανατροπές στην εφοδιαστική αλυσίδα και πρωτοφανείς συνθήκες λόγω πανδημίας διαμόρφωσαν ένα περιβάλλον πρωτόγνωρο για το επιχειρείν».

Αυτό σημαίνει, από πλευράς εταιρείας ότι γίνονται προσπάθειες για τη δυνατή μικρότερη επιβάρυνση στον τελικό καταναλωτή. Κατά τον επικεφαλής της εταιρείας «παράλληλα, με τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις, οι προσδοκίες μας επαναπροσδιορίζονται κι επιταχύνονται οι αλλαγές που θα διαμορφώσουν ένα νέο πλαίσιο. Από την πλευρά μας, η ανάγνωση αυτών των προκλήσεων είναι πολυπαραμετρική. Αφ’ ενός εξισορρόπηση του κοστολογικού αντικτύπου και προστασία των γραμμών εφοδιασμού, αλλά πρωτίστως επιτάχυνση των ήδη δρομολογημένων πρωτοβουλιών βιώσιμης ανάπτυξης. Οι προσπάθειές μας εστιάζονται στην όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση στον τελικό καταναλωτή».

Σε θετικό έδαφος, πάντως, εξακολουθεί η στρατηγική επιλογή της Φάρμας Κουκάκη να συνεχίσει την ανάπτυξη των εξαγωγών της, φτάνοντας τα προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας ακόμα και μέχρι τη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με τον κ. Κουκάκη «η αύξηση των εξαγωγών μας κατά +35% σε σχέση με το 2020, υπήρξε αποτέλεσμα στρατηγικής επιλογής, λεπτομερούς μελέτης των αγορών του εξωτερικού και της προσεκτικής διαμόρφωσης του προϊοντικού μίγματος, που “εκπροσωπεί” τη Φάρμα Κουκάκη, στο εξωτερικό. Ήδη οι εξαγωγές συμβάλλουν στο συνολικό κύκλο εργασιών της εταιρείας μας σε ποσοστό 14% και στόχος μας είναι να αυξάνεται συνεχώς τα επόμενα χρόνια. Σήμερα, εξάγουμε σε 28 χώρες με την προσθήκη της Νότιας Κορέας, μίας ιδιαίτερα απαιτητικής αγοράς με εξαιρετικά υψηλά πρότυπα».

Η συγκεκριμένη αγορά, μάλιστα, αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για την εταιρεία, καθώς από τις πρώτες εβδομάδες υπήρξε σημαντική αποδοχή των προϊόντων, ειδικά του στραγγιστού γιαουρτιού.

Παράλληλα, τα νέα λανσαρίσματα της σειράς ήδη από τις αρχές του 2022 δίνουν τον τόνο και για τη συνέχεια της χρονιάς, για την οποία, επίσης, αναμένονται καινούργιοι κωδικοί, προσαρμοσμένοι στις ανάγκες των κατανωλωτών και με τη βοήθεια και της σύγχρονης τεχνολογίας: «Στις αρχές της χρονιάς κυκλοφόρησε το Γάλα Φάρμας, η νέα πρόταση της Φάρμα Κουκάκη που έρχεται να καλύψει την ανάγκη για πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γάλα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, συστήνουμε στην ελληνική αγορά ένα 100% ελληνικό διπλοφιλτραρισμένο γάλα αγελάδος, που απαντά με όρους βιωσιμότητας στις συνθήκες που διαμορφώνει ο σημερινός τρόπος ζωής. Διατροφική αρτιότητα, διευκόλυνση καθημερινότητας, λιγότερες μετακινήσεις και σεβασμός στη χρήση φυσικών πόρων είναι τα δομικά συστατικά της ταυτότητας του νέου μας κωδικού. Διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του φρέσκου γάλακτος, με διάρκεια 17 ημέρων και με μία πρωτότυπη και χρηστική συσκευασία, ειδικά σχεδιασμένη για την εταιρεία μας. Έπεται συνέχεια» αναφέρει με νόημα στο businessnews.gr ο επικεφαλής της εταιρείας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έρευνα της Φάρμας Κουκάκη σε σχέση με την είσοδο στα vegan προϊόντα, μια κατηγορία, ωστόσο, η οποία θα ξεκινήσει την παραγωγή της όταν θα υπάρξει η διασφάλιση των σχετικών standards ποιότητας. Όπως υποστηρίζει ο κ. Κουκάκης «Παρακολουθούμε με συνέπεια τις διατροφικές τάσεις οι οποίες αλλάζουν τα δεδομένα εκ βάθρων στην καταναλωτική συμπεριφορά ειδικά των νεότερων ηλικιακών group. Η βιωσιμότητα και η αειφορία ως κύρια χαρακτηριστικά στην εταιρική μας κουλτούρα, επιβάλλουν στο να εξετάζουμε προσεκτικά με το τμήμα R&D την είσοδό μας και σε αυτή την κατηγορία. Όταν είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε το κοινό μας, ότι τα εν λόγω προϊόντα μας, θα διασφαλίζουν τα ίδια standards ποιότητας, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της Φάρμας Κουκάκη, τότε θα είμαστε έτοιμοι».

Πάντως, κατά τον κ. Κουκάκη, ο κλάδος των γαλακτοκομικών βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα της ελληνικής βιομηχανίας: «Οι εξελίξεις βρίσκονται ήδη εδώ και μάλιστα ο κλάδος μας πρωτοπορεί. Θεωρούμε ότι τα σημερινά δεδομένα βοηθούν στη συνέχιση των δυναμικών εξελίξεων, που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον προς όλες τις κατευθύνσεις».

Προσθέτει, δε, ότι η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασίες και συνέργειες στον κλάδο, ο οποίος, ειδικά το 2021 είχε να επιδείξει αλλεπάλληλες επενδυτικές και επιχειρηματικές κινήσεις: «Οι συνέργειες, σε πολλές περιπτώσεις, θα αποτελέσουν ασφαλή επιλογή για ανάπτυξη πολλών μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων με καθαρή οικονομική θέση και σύγχρονη εταιρική κουλτούρα. Επιχειρούμε σε μία πολύ δυναμική αγορά και εξετάζουμε προσεκτικά όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, χωρίς να πιεζόμαστε για αποφάσεις σε οποιαδήποτε κατεύθυνση».

Πηγή: businessnews.gr

Σχολιάστε