My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

Φάρμακα τέλος, προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

Τον κίνδυνο της άμεσης διακοπής της φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλο τον ελληνικό λαό επισημαίνει με ανοικτή επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αφορμή τη διαφαινόμενη μη πληρωμή των φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κίνδυνος της μη πληρωμής αφορά τις εκτελεσθείσες συνταγές του Μαρτίου, οι οποίες σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις πρέπει να εξοφληθούν με καταληκτική ημερομηνία την 15η Μαΐου.

Στην επιστολή επισημαίνεται «ότι είναι αδύνατον να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων μας, εάν ο ΕΟΠΥΥ αποδειχθεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις του. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία από το 2011 με αποτέλεσμα πολλοί φαρμακοποιοί να αγωνίζονται να επιβιώσουν έχοντας δανειστεί με πολύ υψηλά επιτόκια από τις τράπεζες».

Τονίζεται επίσης στην επιστολή πως «δημιουργείται τεράστιος κίνδυνος από την αδυναμία παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης σε εκατομμύρια ασφαλισμένους και η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς επίσης και τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων».

Πηγή: rthess.gr
Σχολιάστε