My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Υπό κατάληψη σχολεία του Κιλκίς -

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, 2022

Δωρεάν τεστ σε οικισμούς -

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, 2022

Υπεύθυνος Υγείας στο ΚΙΝΑΛ -

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, 2022

Υπογειοποίηση ρεύματος σε Κιλκίς -

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, 2022

Εκχιονιστικά της ΠΕ στο Πάϊκο -

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, 2022

Ιός: Σταθερά σε υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, 2022

Ξέμειναν από υλικό τα σχολεία -

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, 2022

Συμμορία έκλεβε λιπάσματα! -

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, 2022

Υπό κατάληψη σχολεία του Κιλκίς

Σε κατάληψη όλων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας κπαίδευσης” προχώρησαν οι μαθητές στην πόλη του Κιλκίς, αντιδρόντας στην επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις διακοπές των γιορτών, την ώρα που κορυφώθηκε η πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, από το πρωί της Παρασκευής τελούν υπό κατάληψη το 1ο και το 2ο Λύκειο, το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο καθώς και τα δυο ΕΠΑΛ της πόλης, στο πλαίσιο πανελλαδικών μαθητικών κινητοποιήσεων, ενώ τα μαθήματα συνεχίζονται πλέον διαδικτυακά.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΜΕ Κιλκίς, την πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας των σχολείων καταγράφηκαν 119 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές.

Ψήφισμα από το 2ο Λύκειο

Χαρακτηριστική της θέσης των μαθητών επί του θέματος του ανοίγματος είναι το ψήφισμα που εκδόθηκε από τα παιδιά του 2ου Λύκειου Κιλκίς και το οποίο έχει ως εξής:

“Το σχολείο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα υπόλοιπα ομοφρονούντα σχολεία της πόλεως και θέλοντας την – με δίχως άλλο τρόπο – προβολή των αιτημάτων του, τελεί υπό κατάληψη από το δεκαπενταμελές και την υπόλοιπη μαθητική κοινότητα.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και η υπουργός κ. Κεραμέως, αγνοώντας τις επιδείξεις των ειδικών και αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία μαθητών/τριων και διδασκόντων/ουσών ομού, αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία εν μέσω του δριμυτέρου κύματος της πανδημίας από την αρχή της.

Παρά τα προερχόμενα από όλες τις πλευρές παράπονα, τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, πράγμα που οδηγεί στην διασπορά του ιού και στην απουσία πολλών συμμαθητών/τριών μας από τα μαθήματά τους, χωρίς την δυνατότητα αναπλήρωσης ή παρακολούθησής τους διαδικτυακά.

Το θέμα αυτό είναι αρκετά κρίσιμο, ιδίως για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου. Δυστυχώς, μαθητές/τριες και διδάσκοντες/ουσες δεν είναι οι αρμόδιοι για την λήψη των κατάλληλων – βάσει της κοινής λογικής – μέτρων, ωστόσο ευελπιστούμε ότι με την ύστατη κίνηση της κατάληψης του κτηρίου, θα εισακουσθούν τα αιτήματά μας – η παύση των δια ζώσης μαθημάτων και η αντικατάστασή τους από διαδικτυακά – από τους φορείς της πολιτείας.”

Σχολιάστε