My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Υπό απόλυση 6.000 στους δήμους

poe-otaΒαρύς θα είναι ο… «κεφαλικός φόρος» που θα πληρώσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, η οποία -όπως όλα δείχνουν- έχει μετατεθεί, έστω και με τη σιωπηρή έγκριση της τρόικας, για το τέλος Φεβρουαρίου 2014.

Ετσι, ένα μεγάλο μέρος των 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να μπουν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος Φλεβάρη θα ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως στους δήμους.

Δηλαδή, περίπου 6.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ θα ενταχθούν στη διαθεσιμότητα, διατρέχοντας τον κίνδυνο να απολυθούν, αν δεν βρουν κάποια θέση μέσα στο οκτάμηνο που διαρκεί το πρόγραμμα. Αυτό το πλήθος των υπαλλήλων θα πρέπει να συγκεντρώνει τα εξής χαρακτηριστικά:

** Υπάλληλοι που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων, αλλά βρίσκονται εκεί με μετάταξη, καθώς προέρχονται από τις δημοτικές αναπτυξιακές επιχειρήσεις των δήμων που καταργήθηκαν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

** Οσοι υπηρετούν στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων από το 2010 και μετά, έχοντας υπογράψει συμβάσεις αορίστου χρόνου.

** Οσοι έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

Σε δεύτερο επίπεδο, στις δεξαμενές της διαθεσιμότητας του 2014 περιλαμβάνονται:

** 1.000 υπάλληλοι των Διευθύνσεων Υγείας από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις, με στόχο να μετακινηθούν σε περιφέρειες και δήμους, αφού παράλληλα θα «τρέξει» και η μεταφορά της αρμοδιότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

** 400 υπάλληλοι του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που έχει συγχωνευτεί με τον ΟΑΕΔ. Σε αυτούς τους υπαλλήλους θα προταθεί να μπουν σε κινητικότητα, με στόχο να μετακινηθούν σε αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες.

** 350 υπάλληλοι, κυρίως μηχανικοί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), που θα μπουν σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες (υπάρχουν ελλείψεις στην ειδικότητα του μηχανικού στην περιφέρεια και τους δήμους). Οπως είναι γνωστό, καταργήθηκαν οι διευθύνσεις και τα τμήματα στην «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», στην οποια έχουν συγχωνευτεί η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο ΟΣΚ και η Θέμις Κατασκευαστική. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι στη νέα εταιρεία δεν έχει εφαρμοσθεί οργανόγραμμα και συζητείται η κατάργηση των δομών του πρώην ΟΣΚ, από όπου αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 350 μηχανικοί, ενώ δεν αποκλείονται και οι απολύσεις για όσους δεν βρουν τελικά θέση.

** 1.956 καθηγητές Ολυμπιακής Παιδείας, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι γυμναστές που είχαν προσληφθεί το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη συνεχεια μονιμοποιήθηκαν, εντασσόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού.

** 600 εργαζόμενοι του πρώην ΙΓΜΕ, που μετακινήθηκαν στο ΥΠΕΚΑ. Αυτοί σχεδιάζεται να μετακινηθούν σε περιφέρειες ή δήμους.

** 2.500 εκπαιδευτικοί που δεν διδάσκουν, διότι έχουν επικαλεστεί -ως κώλυμα- λόγους υγείας (κυρίως ψυχολογικούς, αλλά και γενικότερα άλλα ιατρικά προβλήματα).

Πηγή: enet.gr

Σχολιάστε