My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Υπόλογοι ή συκοφάντες

Του Τάσου Παππά.


Μανούλες είμαστε στα σενάρια συνωμοσίας. Και στην κατασκευή και στη διάδοση και στην αποδοχή.

Τη μέρα που έσκασε η βόμβα έξω από την εκκλησία στο Κολωνάκι εγκρίθηκε η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα. Μόνο σύμπτωση δεν ήταν, λένε ορισμένοι. Το είδαμε, το ακούσαμε, το διαβάσαμε.

Τι σημαίνει τώρα αυτό; Τρέχα γύρευε. Γιατί κάποιοι συσχετίζουν δύο άσχετα περιστατικά; Γιατί έτσι τους βολεύει. Γιατί έτσι μπορούν να ισχυριστούν ότι ο Κουφοντίνας είναι ο ιθύνων νους της «νέας τρομοκρατίας», συνεπώς κακώς του δίνουν άδειες.

Και κάτι επιπλέον εξίσου νοσηρό. Η κυβέρνηση που δίνει τις άδειες (λάθος επαναλαμβανόμενο αλλά δεν έχει σημασία, η δουλειά τους να γίνεται) με την περίεργη ανοχή που δείχνει στα φαινόμενα αυτής της μορφής παραβατικότητας είναι τουλάχιστον ύποπτη για σχέσεις με παράνομες οργανώσεις.

Άλλωστε, το υποστήριξε πριν από λίγο καιρό ο γνωστός «τσιρίδας» της Ν.Δ., ο οποίος κάλεσε τον Τσίπρα να αποδείξει ότι δεν τον κρατάει από κάπου ο Κουφοντίνας και πρόσφατα ξεπέρασε κάθε όριο δηλώνοντας ότι «αν αύριο με πυροβολήσουν δεν θα έχει ευθύνη ο Τσίπρας; Προφανώς και θα έχει. Αν με στοχοποιεί από το πρωί ώς το βράδυ… Όταν το κάνεις συνεχώς, είναι σαν να στέλνεις ένα σήμα».

Οπότε; Απαγορεύεται η κριτική γιατί μπορεί να οπλίσει το χέρι τρομοκρατών. Απαγορεύεται η διερεύνηση υποθέσεων που έχουν ποινική διάσταση γιατί οι εγκαλούμενοι (θύματα σκευωρίας κατά τη γνώμη τους) μπορεί να δεχθούν δολοφονική επίθεση.

Αυτή είναι η περίπτωση της ηθικής αυτουργίας, την οποία επικαλέστηκαν πολιτικοί και ιδιώτες και για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

Δηλαδή, δεν κάνεις ο ίδιος την κολάσιμη πράξη αλλά είτε βάζεις άλλους να την κάνουν για λογαριασμό σου (ευθεία εμπλοκή) είτε με τις επιλογές σου ενθαρρύνεις τρίτους να δράσουν παράνομα (έμμεση εμπλοκή).

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν καλούνται από τη Δικαιοσύνη όσοι διαδίδουν τα παραπάνω να προσκομίσουν στοιχεία που θα στηρίζουν τις καταγγελίες τους. Αν έχουν και δεν τα δίνουν είναι υπόλογοι. Αν δεν έχουν και απλώς θορυβούν για να εξασφαλίσουν δημοσιότητα είναι κοινοί συκοφάντες.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε