My Twitter Feed

18 Μαΐου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Υποτονική η κίνηση σε Ευζώνους

Υποτονική είναι προς το παρόν η κίνηση στο τελωνείο Ευζώνων αφού παρά την άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, «η κατάσταση δεν έχει ακόμη εξομαλυνθεί πλήρως» σε ό,τι αφορά τους ταξιδιώτες που περνούν τα σύνορα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του τελωνείου Ιωάννης Καρακασίδης.

Οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και των άλλων γειτονικών χωρών, μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για όλους τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας (συμπλήρωση του PLF, πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή PCR test έως και 72 ώρες πριν ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο Covid 19).

Η είσοδος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Καρακασίδη επιτρέπεται μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ η έξοδος είναι ελεύθερη όλο το 24ωρο. «Για τους επαγγελματίες η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, αλλά για τους ταξιδιώτες, αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας έστω και για λίγες ημέρες ή και ώρες, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας», επισήμανε ο διευθυντής του τελωνείου Ευζώνων.

Εκτίμησε δε, ότι από τον Ιούνιο και μετά θα υπάρξει αύξηση της κίνησης στο τελωνείο Ευζώνων καθώς, όπως είπε, οι πολίτες των γειτονικών χωρών «ακόμη ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στη χώρα μας, συγκεντρώνουν πληροφορίες για το πώς θα είναι η διαμονή τους στο τόπο που θα επισκεφθούν και σαφώς μαζεύουν το ποσό που απαιτείται για τη διεξαγωγή των τεστ για την covid-19».

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Καρακασίδης, το κόστος για τη διεξαγωγή τεστ είναι ένας σημαντικός παράγοντας που «αποτρέπει τα αυθόρμητα ταξίδια στην Ελλάδα από μια τετραμελή οικογένεια των γειτονικών χωρών, οι οποίο έρχονταν στη χώρα μας για λίγες ώρες, για αναψυχή και ψώνια».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Καρακασίδη, υποτονική παραμένει και η έξοδος πολιτών από την Ελλάδα στη Βόρεια Μακεδονία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε