My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Υποστείλατε τις σημαίες!

Του Χρήστου Σαμαρά (Δάσκαλος, κάτοικος Γουμένισσας)

————————————————————————————————————————————————————————————————Στην κρίση των Ιμίων έτυχε να εργάζομαι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αυστραλία. Καταντράπηκα και αισθανόμουν περίγελο των ξένων εκεί όταν με κοιτούσαν, ακόμα και αν δεν ήξεραν γα το σημαντικό γεγονός της υποστολής της ελληνικής σημαίας από τη βραχονησίδα. Όπως ακριβώς μου είχαν μάθει οι δάσκαλοί μου, η μέγιστη των βδελυρών πράξεων είναι η υποστολή της σημαίας της πατρίδας σου όταν γίνεται αναίτια και πρέπει να αγωνίζεσαι πάντα να την αποτρέψεις με όλα τα μέσα, θυσιάζοντας ότι σου ζητηθεί για την εκπλήρωση του ιερού στόχου. Άλλωστε η ελληνική σημαία είναι σύμβολο διαχρονικό που υπερτερεί έναντι όλων των ατόμων που τη φέρουν, τη σηκώνουν, τη χαιρετούν, την προσκυνούν, την αγαπούν. Είναι ο χαρακτήρας του έθνους, η άσβεστη φλόγα της ύπαρξης της ελληνικότητας στους αιώνες, το σημείο συνάντησης όλων εκείνων που μετέχουν στην ελληνική παιδεία, όλων εκείνων που μαρτυρούν για την αρχαία ελληνική αναγέννηση του πολιτισμού, των τεχνών, της φιλοσοφίας, του ηρωισμού, όλων εκείνων που συναντούν την ορθόδοξη πίστη των Ελλήνων από χιλιάδες χρόνια πριν. Είναι η ανατριχίλα στην έπαρσή της και ο ντροπιασμός στην υποστολή της.

Η Γουμένισσα γιόρτασε στις 23 Οκτωβρίου τα εκατό χρόνια από την ημέρα που απελευθερώθηκε. Τεράστιας σημασίας το νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τον κ. Χρήστο Ίντο στις ομιλίες του : η απελευθέρωση της Γουμένισσας, δεν πραγματοποιήθηκε μόνο μετά από  πρόσκληση των κατοίκων της, αλλά αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του ελληνικού στρατού, μάλιστα μετά από επίμονη εντολή του ίδιου του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το 1913, ένα μόλις χρόνο μετά την απελευθέρωση ιδρύεται το Ειρηνοδικείο Γουμένισσας. Καταργείται το 2012.

Το αιτιολογικό της κατάργησής του και συγχώνευσης με αυτό του Πολυκάστρου σύμφωνα με το νόμο είναι ότι ανήκει στα « ανενεργά και υπολειτουργούντα».

Δυστυχώς για όλους εκείνους που μεθόδευσαν αυτή την εξέλιξη, ούτε στα ανενεργά ανήκει, ούτε στα  υπολειτουργούντα. Είναι απορίας άξιο πώς η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς διατύπωσε την θέση για μικρότερο όγκο εργασίας στο Ειρηνοδικείο Γουμένισσας από ότι σε αυτό του Πολυκάστρου, αφού με στοιχεία δικά τους (!), εδώ και πολλά χρόνια, υπερτερεί έστω και ελαφρά το Ειρηνοδικείο Γουμένισσας σε υποθέσεις και αποφάσεις. Από τι συντεχνιακά συμφέροντα δέχτηκε πιέσεις και υπέκυψε ;

Αδιανόητο για τον πολίτη της Γουμένισσας να υπάρχει βουλευτής του νομού Κιλκίς με ιδιότητα δικηγόρου και πρώην Προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και να μην παραιτείται από τη βουλευτική του θέση μετά από τέτοια εξέλιξη.

Αδιανόητο για τον πολίτη της Γουμένισσας η ύπαρξη βουλευτή που να «νίπτει τας χείρας του» για μια ακόμη φορά και να μην παραιτείται από τη βουλευτική του έδρα.

Η αποτυχία του Καλλικράτη οδήγησε τους φορείς της ευρύτερης περιοχής της Γουμένισσας να δημιουργήσουν Συντονιστική Επιτροπή για τη διεκδίκηση τρίτου Δήμου στο νομό Κιλκίς με έδρα τη Γουμένισσα. Αυτή η επιτροπή κάλεσε τους τρεις βουλευτές του νομού Κιλκίς για να τους εκθέσει το αίτημα και να ζητήσει τη συμβολή τους στον δίκαιο αγώνα που ξεκινά. Πριν όμως από την ενημέρωση για το διεκδικήσιμο δήμο ενημερώθηκαν για την υπόθεση του ειρηνοδικείου και ζητήθηκε η συνδρομή τους για να αποφευχθεί το επικείμενο γεγονός της συγχώνευσης (κατάργησης για μας στη Γουμένισσα).

Τους ζητήθηκε δε, να τοποθετηθούν δημόσια εκφράζοντας την όποια άποψή τους.

Η κυρία Αγαθοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε το αίτημά μας στη βουλή με ερώτημα που απηύθυνε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς όμως να διαφαίνεται πουθενά ότι υποστηρίζει το αίτημά μας.

Οι κύριοι Παραστατίδης και Γεωργαντάς κράτησαν αποστάσεις από το αίτημά μας και δεν έκαναν απολύτως καμία ενέργεια.

Τα πολιτικά τους οφέλη είναι προφανώς ισχυρότερα από τη βούληση των κατοίκων της ιστορικότερης πόλης του νομού.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε το ίδιο με την προηγούμενη φορά, όταν για τον Καλλικράτη μας ξεγέλασε και υποστήριξε ότι «είχε την αίσθηση» πως και η Γουμένισσα ήθελε δυο δήμους στο νομό !!

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώτη φορά εκλεγμένος, ενώ του δόθηκε η δυνατότητα να υπερασπίσει σθεναρά και να υποστηρίξει το σωστό και δίκαιο αγώνα μιας μερίδας συμπολιτών του που τον είχαν ψηφίσει, προτίμησε  το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου για να μην δυσαρεστήσει τους ψηφοφόρους του στο Πολύκαστρο.

Ούτε δυστυχώς ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ούτε καν ο Δήμαρχος Παιονίας, πήραν κάποια πρωτοβουλία για να αποφευχθεί το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας, παρόλο που αποτελεί υπηρεσία της άμεσης διοικητικής τους αρμοδιότητας.

Όμως εμείς σας τοποθετήσαμε εκεί (Βουλή- Αυτοδιοίκηση) για να παίρνετε αποφάσεις και όχι να κρύβεστε από αυτές.

Τα ειρηνοδικεία Πλωμαρίου, Νεμέας, Κολινδρού και Άνδρου διασώθηκαν της συγχώνευσης, γιατί τα πολιτικά στελέχη των αντίστοιχων νομών δραστηριοποιήθηκαν, προέβαλαν με ένταση τα δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και δικαιώθηκαν.

Από την αρχή της εφαρμογής του καταστροφικού για τη Γουμένισσα Καλλικράτη, έχουν συμβεί τα εξής :

1.      Κλείσιμο υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας.

2.      Κλείσιμο υποκαταστήματος του ΙΚΑ.

3.      Κλείσιμο Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

4.      Κλείσιμο Δ.Ο.Υ.

5.      Κλείσιμο Ειρηνοδικείου.

6.      Υποβάθμιση Νοσοκομείου.

Ποια υπηρεσία ακολουθεί ; Τι προτίθεστε να πράξετε αξιότιμα πολιτικά στελέχη του νομού για την αφαίμαξη της πόλης της Γουμένισσας και της ευρύτερης περιοχής από το υπηρεσιακό δυναμικό της;

Ως πότε θα προβάλλετε ως αιτιολογία της απραξίας σας τον υποτιθέμενο «τοπικισμό», που όπως λέτε αντιδρά σε δημιουργικές καινοτόμες προτάσεις ; Τι είδους πρωτοποριακές και καινοτόμες προτάσεις είναι αυτές που οδηγούν στη διάλυση των πάντων ;

Ποιον θα βρείτε να σας υποστηρίξει όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν τα λουκέτα και στις «δικές σας» υπηρεσίες;

Πόσες ελληνικές σημαίες ακόμη έχετε σχεδιάσει να υποστείλετε ;

Η -κατ’ ευφημισμό μόνο- ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση !

Αγαπητά πολιτικά στελέχη του νομού Κιλκίς, της Παιονίας και όπου αλλού:

Σταματήστε να υποστέλλετε τις ελληνικές σημαίες από εθνικά ευαίσθητες περιοχές.

Θα κριθείτε από την ιστορία για την απαράδεκτη συμπεριφορά σας απέναντι στο εθνικό μας σύμβολο.

Η ιστορικότητα της πόλης της Γουμένισσας και της ευρύτερης περιοχής, απαιτεί το σεβασμό και την υποστήριξή σας στα δίκαια αιτήματά της.

Ή τουλάχιστον την ειλικρινή θέση σας, ακόμη και αρνητική, υπεύθυνα και δημόσια.

Η κοινωνία της Γουμένισσας και της ευρύτερης περιοχής προχωρεί σε ανοικτό αγώνα εναντίον όλων εκείνων που εκούσια ή ακούσια διαμοιράζουν τα ιμάτια της πόλης και τα σκορπίζουν στους πέντε ανέμους.

Δηλώνει δε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα στηλιτεύονται και θα δημοσιεύονται οι αδιάφορες ή ενάντιες προς το όφελος της πόλης συμπεριφορές θεσμικών και όποιων προσώπων που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον των πολιτών.

Σχολιάστε