My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Υποστήριξη “Μέσα στο Σπίτι”

Ο Δήμος Κιλκίς εφαρμόζει από σήμερα Πέμπτη ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με στόχο την ασφαλή προστασία τους ‘’Μέσα στο Σπίτι’’ και την εξυπηρέτηση των καθημερινών τους αναγκών.

Στο Δημαρχείο Κιλκίς δημιουργείται Γραμμή Υποστήριξης και Αλληλεγγύης, η οποία θα λειτουργήσει αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων που χρίζουν άμεσης φροντίδας και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον.

Οι ωφελούμενοι με μια απλή κίνηση, με μια τηλεφωνική κλήση θα επικοινωνούν με τη Γραμμή Υποστήριξης και Αλληλεγγύης του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’, μέσω της οποίας θα καταγράφονται και θα ικανοποιούνται γρήγορα και αποτελεσματικά αιτήματά τους που αφορούν:

– την προμήθεια αγαθών για το νοικοκυριό τους

– την αγορά φαρμάκων

– την κάλυψή τους σε ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η Γραμμή θα λειτουργήσει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και θα απαντά στα τηλ. 23413 52226, 23413 52227.

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται και τα εξής:

Η νέα μονάδα συστήνεται στη βάση ενεργοποίησης των προληπτικών μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού. Κοινωνική αποστολή της είναι να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ώστε να μείνουν σπίτι τους ασφαλείς, να αποφύγουν την δημόσια έκθεσή τους σε πιθανό κίνδυνο και να απαλλαγούν από επιβαρύνσεις και υποχρεώσεις της καθημερινότητας που απαιτούν την έξοδό τους από το σπίτι ( ψώνια για το σπίτι, προμήθεια φαρμάκων). Τη διεκπεραίωση αυτών των υποθέσεων θα αναλάβουν οι εργαζόμενοι του ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ στο πλαίσιο της δυνατότητας κοινωνικής επέκτασης του εν λόγω προγράμματος.

Κεντρικό μήνυμα της νέας κοινωνικής μονάδας είναι: ‘’Μείνε Σπίτι και Τηλεφώνησέ μας. Θα σε Φροντίσουμε’’.

Σχολιάστε