My Twitter Feed

15 Ιουλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίσκεψη Καλαφάτη σε ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 15 Ιουλίου, 2021

Έμποροι – ΕΒΕ: Εμβολιαστείτε! -

Τετάρτη, 14 Ιουλίου, 2021

“Θα εφαρμόσουμε την εγκύκλιο” -

Τετάρτη, 14 Ιουλίου, 2021

Παραμένει το ΙΚΑ Αξιούπολης -

Τετάρτη, 14 Ιουλίου, 2021

“Κλείστε ραντεβού με τη ζωή σας” -

Τρίτη, 13 Ιουλίου, 2021

Κιλτίδης: Όλα έχουν τα όριά τους! -

Δευτέρα, 12 Ιουλίου, 2021

Ζητείται επιδότηση επιχειρήσεων -

Δευτέρα, 12 Ιουλίου, 2021

Μένουμε πάντα οι χειρότεροι! -

Κυριακή, 11 Ιουλίου, 2021

Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ μέσω ΚΕΠ

Επίσκεψη στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Νέας Ιωνίας πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου να δουν από κοντά την λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ που διεκπεραιώνονται μέσω των ΚΕΠ.

Οι 13  νέες ψηφιακές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ που παρέχονται μέσω  των ΚΕΠ δρομολογήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο με κοινή απόφαση υπουργού και υφυπουργού. Η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, η έκδοση ασφαλιστικής ικανότητας, η βεβαίωση απογραφής ή η ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος ασθενείας, είναι μεταξύ των υπηρεσιών που εδώ και λίγους μήνες παρέχονται στους πολίτες και από τα ΚΕΠ.

Στα πλαίσια της επίσκεψης ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε τα εξής:

«Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνηση, με τον Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη έχουμε από την πρώτη στιγμή θέσει έναν κεντρικό στόχο: την υλοποίηση πολιτικών που διευκολύνουν στην πράξη τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, την ενδυνάμωση τους μέσω της τεχνολογίας, τη διαρκή αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών.

Προς επίτευξη αυτών, έχουμε αναπτύξει σειρά κοινών πρωτοβουλιών με το Υπουργείο Εργασίας και τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, στις οποίες περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων,  η επικαιροποίηση του συνόλου των διαδικασιών αρμοδιότητας ΕΦΚΑ, που είχαν ενταχτεί στα ΚΕΠ.

Στόχος μας, οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους μέσω εναλλακτικών καναλιών• είτε ψηφιακά, μέσω του gov.gr και του e-EΦΚΑ είτε μέσω των φυσικών καταστημάτων του ΕΦΚΑ και των ΚΕΠ.  Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι απαιτείται προκειμένου η καθημερινότητα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών να γίνεται διαρκώς  ευκολότερη».

Πηγή: Δελτίο τύπου από Γ. Γεωργαντά

Σχολιάστε