My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Υπεύθυνο το Υπουργείο Εργασίας

“Μονάδα παραγωγής στα Γιαννιτσά έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα στη Βόρεια Ελλάδα”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι “το Υπουργείο Εργασίας είναι υπεύθυνο για τα ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον covid 19 και την απουσία αποτελεσματικών ελέγχων στους χώρους εργασίας”.

Σημειώνοντας ότι “ο υπουργός Εργασίας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του”, στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Σήμερα βλέπουμε τα δραματικά αποτελέσματα της κατάργησης της αυτονομίας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ και την απουσία αποτελεσματικών ελέγχων και μέτρων προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε βιομηχανική μονάδα στα Γιαννιτσά που απασχολεί 700 εργαζόμενους, κυρίως εποχικούς, διαγνώστηκαν πριν μερικές μέρες 10 εργαζόμενοι θετικοί στον covid 19. Σε μια εβδομάδα, εξαιτίας της απουσίας μέτρων και ελέγχου, τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν σε 114 θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, και μετατρέποντας το εργοστάσιο σε υγειονομική βόμβα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Υπουργός Εργασίας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του. Να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, να επιβάλλει τη συμμόρφωση των εργοδοτών στα υγειονομικά πρωτόκολλα με τους αναγκαίους ελέγχους και να ενισχύσει την Επιθεώρηση Εργασίας.

Σχολιάστε