My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Υπέρ αύξησης κατώτατου μισθού

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, χαιρετίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Ταυτόχρονα τονίζει ότι “από την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, που θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου 2019, και η οποία προβλέπει την αύξηση 24 συνολικά επιδομάτων του ΟΑΕΔ που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό, αναμένεται να ωφεληθούν άμεσα εκατοντάδες συμπολίτες μας”.

“Πρόκειται σαφώς για μια θετική εξέλιξη, η οποία μπορεί να επιφέρει θετικό πρόσημo στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, που είναι και το ζητούμενο”, υπογραμμίζει ο κ. Τονικίδης εκφράζοντας ταυτόχρονα τις επιφυλάξεις του σε σχέση με τη βιωσιμότητα της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι “η αύξηση του κατώτατου μισθού, χωρίς την λήψη άλλων ελαφρυντικών μέτρων για τους μισθωτούς και για τις επιχειρήσεις, δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα”.

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει και τα εξής:

“Η αύξηση του μισθολογικού κόστους, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία, αλλά και τις υψηλές εισφορές των εργοδοτών, ενέχει τον σοβαρό κίνδυνο πολλές επιχειρήσεις να μην μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να προχωρήσουν σε απολύσεις, μειώσεις ωραρίων ή ακόμα και σε αναστολή λειτουργίας. Οι άνεργοι θα αυξάνονται και η αδήλωτη εργασία θα συνεχίσει να ανθεί.

Και οι ίδιοι οι μισθωτοί όμως, αν η κυβέρνηση προχωρήσει τελικά στη μείωση του αφορολόγητου από 1-1-2020, δεν θα ωφεληθούν πραγματικά από την αύξηση του κατώτατου μισθού. Τα επιπλέον χρήματα που θα λαμβάνουν, δεν θα μένουν ούτε στις τσέπες τους, ούτε στην αγορά, αλλά θα επιστρέφουν στα κρατικά ταμεία μέσω ασφαλιστικών εισφορών και της παρακράτησης του φόρου εισοδήματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε την κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας και να επανεξετάσει το συντομότερο δυνατό την πρότασή της με την υιοθέτηση και εφαρμογή μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων (π.χ. με προγράμματα επιδότησης του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, μείωση ασφαλιστικών εισφορών).”

Σχολιάστε