My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Υπάρχουν δικασταί εις Αθήνας;

Του Γιώργου Λακόπουλου.


Το σχέδιο «αναστροφής» του σκανδάλου Νοβάρτις, είναι περισσότερο καταχθόνιο από όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Παραπέμπει σε ελεεινές περιπτώσεις της ιστορίας, όταν οι θύτες έστηναν δίκες για τα θύματα και οι άνομοι αναλάμβαναν την επιβολή της νομιμότητας.

Φάνηκε με την πρόσκληση του Κ. Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Για την ακρίβεια φάνηκε με την αξιοποίησή της από τα ΜΜΕ, που μετέχουν σε μια διατροφική επιδίωξη. Να απαλλαγούν οι – όποιοι – εμπλεκόμενοι και να τιμωρηθούν όσοι προσπαθούν να βρεθεί η αλήθεια και να αποδοθεί Δικαιοσύνη: από τους μάρτυρες μέχρι τους… εισαγγελείς της υπόθεσης.

ΜΜΕ που συνήθως δίνουν γραμμή την κυβέρνηση και θέτουν το πλαίσιο στο οποίο οφείλει να κινείται, μετέτρεψαν τον Φρουζή από ύποπτο και κατηγορούμενο για τη διαφθορά με το μεγαλύτερό εύρος που υπήρξε ποτέ στη χώρα, σε αξιόπιστο κήρυκα αληθείας.

Κατ’ αυτούς για να επιμένει ο Φρουζής ότι δεν λάδωσε, δεν λάδωσε. Ούτε πολιτικούς που λένε ΝΔ και Κινάλ, ούτε γιατρούς που συμπληρώνει ο ίδιος. Για να λέει ότι η εισαγγελέας Τουλουπάκη «δεν έκανε καλά τη δουλειά της», είναι… ύποπτη και πρέπει να συλληφθεί – ίσως από τον ίδιο τον Φρουζη.

Ένας αρθρογράφος αποκάλυψε την πιο ανατριχιαστική πλευρά του σχεδίου: τα επόμενα βήματα:

Πρώτον: αφαίρεση της δικογραφίας «από τα χέρια των υπόπτων». Ύποπτοι εν προκειμένω είναι οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Πάντως πρόταση να περάσει η δικογραφία από την Τουλουπάκη στον Άδωνι και τον Στουρνάρα δεν διατυπώθηκε ακόμη.

Δεύτερον: η δικαστική έρευνα να στραφεί εναντίον του «κυκλώματος» – δικαστικών και Συριζαίων υπονοείται – και των «συνεργών» τους – δικηγόρων, εκδοτών, δημοσιογράφων, – ώστε «η Δικαιοσύνη να ανακτήσει το κύρος της».

Δηλαδή όταν η δικαιοσύνη στρέφεται εναντίον των εισαγγελέων της και υπέρ των υπόπτων που ερευνούν, έχει κύρος. Αποφάνθηκε και ο καθηγητής Λοβέρδος: η δίωξή του συνιστά… κακούργημα της εισαγγελέως.

Η ώρα του Βασίλη Πλιώτα

Θα μπορούσε να είναι απλώς μια χυδαία αντίληψη για το «κράτος δικαίου», που βολεύει όσους έχουν λερωμένη τη φωλιά τους με τη Νοβάρτις, με την Ζήμενς και με όποια άλλη κομπίνα εξέθρεψε τους λοβιτουρατζήδες και τους φίλους τους τις τελευταίες δεκαετίες. Αλλά δεν είναι για πλάκα.

Ένα σύστημα κομματικών παραγόντων, μιντιαρχών και ενδεχομένως δικαστικών της «σχολής Κόκκινου» – η Πικραμένου -, οργανώνουν τη μεγαλύτερη δικαστική ίντριγκα όλων των εποχών: να μετατρέψουν τους κατηγορουμένους σε κατήγορους, τους υπόπτους σε μάρτυρες και τους ενόχους σε ήρωες.

Τους ενώνει το μαύρο χρήμα και ο σκοπός τους είναι «συντρίψουν» κάθε έννοια Δικαιοσύνης. Να τρομοκρατήσουν κάθε δικαστικό λειτουργό που εννοεί να την υπηρετεί. Εν τέλει να ενισχύσουν το «θεσμικό φράγμα» επιστροφής στην εξουσία όσων «δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις».
Μπροστά σ’ αυτή την επιχείρηση – που έχει εμφανή κυβερνητική κάλυψη -, έρχεται η ώρα του Βασίλη Πλιώτα. Η ανάδειξή του σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό – όχι μόνο από το δικαστικό σώμα και το νομικό κόσμο, αλλά και από του πολίτες – με βάση τη φήμη του για την ακεραιότητα, τη νομική κατάρτιση και την ανεξαρτησία του.

Είναι ο κρίσιμος παράγοντας στο σύστημα Δικαιοσύνης της χώρας. Και είναι μόνος που έχει την ευχέρεια να ματαιώσει τα σχέδια καταρράκωσης της Δικαιοσύνης, που θα τη στείλουν στα τάρταρα στη συνείδηση του λαού. Ποιος θα πιστεύει πλέον ότι μπορεί να αποκαλυφθεί η αλήθεια;

Το σκάνδαλο Νοβάρτις είναι η απεικόνιση ενός σάπιου κυκλώματος επιχειρηματιών, ΜΜΕ και πολιτικών που απομυζούσε δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα.

Μπορεί να μην βρεθούν ποτέ οι αποδείξεις που – ορθώς – απαιτεί η δικονομία για να φτάνουν ως το εδώλιο οι ένοχοι. Αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται. Οι συνδυασμένες ενέργειες συγκάλυψης το επιβεβαιώνουν.

Όποιοι και αν είναι οι «πελάτες» του Φρουζή και οι υποστηρικτές τους, έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους συνωμότες, με πολλά μέσα στη διάθεσή τους. Ένα κύκλωμα που λειτούργησε για χρόνια σε πολλούς τομείς δημοσίου συμφέροντος δρούσε σε πολλές εστίες σήψης και διαφθοράς.

Γι’ αυτό είναι άξιοι θαυμασμού οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, οι κρατικοί λειτουργοί, οι εισαγγελείς, οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι που συμβάλουν με τον τρόπο τους, ώστε να τραβηχτεί από τη Δικαιοσύνη η κουρτίνα και να φανεί η χρηματιζόμενη γύμνια των εμπλεκομένων – όποιοι και όσοι και αν είναι.

Οι πολιτικές επιδιώξεις

Είναι υπόθεση προστασίας της Δικαιοσύνης, του πολιτικού συστήματος και των θεσμών θωράκισης της κοινωνίας, ο κορυφαίος δικαστικός λειτουργός της χώρας να ματαιώσει την πρώτο στόχο των συνωμοτών: την «κατάργηση» της εισαγγελίας Διαφθοράς, με την αφαίρεση της δικογραφίας από την Ελένη Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της.

Αν πέσει αυτό το «οχυρό» η άλωση της Δικαιοσύνης θα είναι εύκολη και θα δούμε σημεία και τέρατα.

Το σχέδιο υπερβαίνει τη κατάλυση της δικαστικής ανεξαρτησίας και την αναστροφή του σκανδάλου και επεκτείνεται σε δόλιες πολιτικές επιδιώξεις.

Ο Βασίλης Πλιώτας – ως φυσικός αποδέκτης του κοινού αισθήματος περί δικαίου, αρμόδιος για την ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης και εκπρόσωπος της Πολιτείας και της έννομης τάξης – καλείται να αποδείξει ότι υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας.

Άρθρο στο Ανοιχτό Παράθυρο

Σχολιάστε