My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Υπαλ. Δημοσίου: Να μην καταργηθεί το “παραμεθορίων”

Από την συνάντηση με τον κ. Σώκο. Διακρίνεται κι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, Δημ. Ταταρίδης

Κοινή αντιπροσωπία εκπροσώπων δημοσίων υπαλλήλων των νομών Κιλκίς, Δράμας, Σερρών και Πέλλας συναντήθηκε προχθες Τετάρτη 4 Ιουλίου με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Θύμιο Σώκο. Θέμα της συνάντησης ήταν η δρομολογούμενη κατάργηση του χαρακτηρισμού ως παραμεθόριων και προβληματικών των περιοχών των ως άνω νομών. 

Η αντιπροσωπία ανέφερε ότι η πολιτεία πρόσφατα με νόμους αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα των πολλών ακριτικών περιοχών και χαρακτήρισε τους νομούς ως παραμεθόριους. Η απόφαση αυτή λειτούργησε ως μέτρο ανάσχεσης της συνεχούς οικονομικής και όχι μόνον αιμορραγίας των περιοχών αυτών.

“Εκτός των μισθολογικών μειώσεων χάνονται μέτρα όπως η εντοπιότητα στους διορισμούς και το ειδικό καθεστώς δανειοδότησης για τις επιχειρήσεις. Ο περιορισμός των περιοχών της Μακεδονίας που χαρακτηρίζονται ως παραμεθόριοι θα επεκτείνει την κοινωνική και εθνική κρίση δυσανάλογα σε σχέση με το οικονομικό όφελος που αυτή αναμένεται να προκαλέσει”, λέει η κοινή αντιπροσωπεία σε ανακοίνωσή της.

Στη συνάντηση τονίστηκε επίσης ότι το δήθεν οικονομικό όφελος θα εξανεμιστεί από τις πολλαπλές συνέπειες που θα προκαλέσει ο αποχαρακτηρισμός των παραμεθόριων περιοχών, οι οποίες δέχονται συνεχή πίεση από τις οικονομίες των γειτονικών χωρών. “Ουσιαστικά επιδιώκεται μια λογιστική εγγραφή εσόδων που θα δημιουργήσει αίσθημα εγκατάλειψης και θα σπρώξει στην περαιτέρω εξαθλίωση των περιοχών”, λέει η αντιπροσωπεία.

Στον διάλογο που αναπτύχθηκε ο Γενικός Γραμματέας τοποθετήθηκε θετικά ως προς την ορθότητα των επιχειρημάτων και δήλωσε ότι είναι μια ώρα ευθύνης για την πολιτική ηγεσία αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο κύριος Σώκος δήλωσε ρητά ότι θα προτείνει να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς. Επίσης δεσμεύτηκε ότι στην απάντηση του για το ζήτημα δεν θα προχωρήσει στις ιεραρχήσεις των παραμεθορίων.

Μετά την συνάντηση, η αντιπροσωπία την έκρινε θετική αλλά δεν εφησυχάζει και αποφασίστηκε ομόφωνα “η συνέχιση του αγώνα με συντονισμό των δράσεων και άνοιγμα στους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς”.

Σχολιάστε