My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

“Υλοποιείστε τις δεσμεύσεις για τις επιχειρήσεις μας”

VIPE-KILKISTην άμεση εφαρμογή των όσων δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας παρουσία του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη στις 23 Μαρτίου, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των ακριτικών επιχειρήσεων, σε συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, παρουσία του βουλευτής Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη 24 Απριλίου, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχανιών Κιλκίς, Αθανάσιος Τζεβελέκης και ο πρόεδρος του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Ακριτικών Περιοχών,  Χρήστος Γιορδαμλής.

Η ενημέρωση του κ. Κεδίκογλου αποσκοπούσε στην υιοθέτηση των αιτημάτων του συνδέσμου και εν συνεχεία στην ενημέρωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την επείγουσα αναγκαιότητα να  υποστηριχθεί εμπράκτως η λειτουργία των ακριτικών μεταποιητικών επιχειρήσεων με τη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο γεωγραφικό χώρο.

Οι προαναφερθείσες δεσμεύσεις του κ. Σταϊκούρα συνοψίζονταν:

– Στη θεσμοθέτηση και ουσιαστική λειτουργία τριμερούς επιτροπής με σαφή πολιτική βούληση προς υποστήριξη των βιώσιμων επιχειρήσεων

–  Τη λειτουργία του Συμβουλίου Διαχείρισης και Αξιολόγησης της εγγυητικής ευθύνης του Δημοσίου

–  Την έκδοση απόφασης για την αναστολή καταβολής χρεωλυσίων στα εγγυημένα δάνεια που λήγει την 31/12/2013.

– Τη διατήρηση του υφιστάμενου πλαισίου και την αποφυγή μονομερών ενεργειών έως ότου η Πολιτεία έχει σαφή εικόνα του προβλήματος.

– Την άμεση εκταμίευση οφειλών του δημοσίου από επιστροφές Φ.Π.Α, αναπτυξιακούς νόμους, επιδοτήσεις από ερευνητικά και άλλα προγράμματα.

Ο κ. Γεωργαντάς ανάπτυξε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο όλες τις πτυχές – οικονομικές και κοινωνικές –  του αιτήματος ενίσχυσης των ακριτικών περιοχών υπό το πρίσμα και της εθνικής διάστασης  του θέματος, “καθώς η αποτελεσματική θωράκιση της χώρας δεν συνάδει με την παραγωγική και επέκεινα τη δημογραφική  ερήμωση των συνόρων”.

Σχολιάστε