My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τώρα και εισαγγελέας!

Της Άντας Ψαρρά.


Απασχολημένος προφανώς με τον κ. Βέμπερ και τις παραινέσεις του προς τον ελληνικό λαό και την ψήφο του, ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν πρόλαβε να ρίξει μια ματιά στο πόρισμα που παρέδωσε χθες και στον ίδιο ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών στην Ελλάδα, καθηγητής Johann Georg Goldammer. Ο Κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε απλά να επαναλάβει την κομματική του ετυμηγορία ότι την πλήρη ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι φέρει η κυβέρνηση!

Χωρίς να ρίξει μια ματιά έστω στις τραγικές διαπιστώσεις για τη γιγαντιαία γραφειοκρατία που με διαχρονικούς νόμους, διατάξεις και παραθυράκια έκανε την πυρόσβεση ένα δυσεπίλυτο γρίφο με καταστροφικές συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές και απώλειες του φυσικού πλούτου της χώρας, χωρίς να ενδιαφερθεί να διαβάσει τις επιπτώσεις της καταστροφής του περιβάλλοντος με τις εκρηκτικές και ακραίες συνέπειες στη μεσόγειο, χωρίς να ρίξει μια ματιά έστω στις προτάσεις των επιστημόνων και να δώσει ένα στίγμα, μια υπόσχεση για το αν λίγα έστω από όσα προτείνονται θα συμπεριλάβει ο ίδιος στο πρόγραμμά του, καθάρισε με το γνωστό και αγοραίο λαϊκισμό που πλέον τον χαρακτηρίζει: « Για το Μάτι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ταυτόχρονα όμως αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης λιγάκι αυτάρεσκα σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής είχε συσταθεί επιτροπή για τη διερεύνηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Πελοπόννησο το 2007 και επισημαίνοντας ότι αρκετές από τις διαπιστώσεις της δυστυχώς ισχύουν ακόμη και σήμερα!

Με δύο δηλαδή λόγια μας λέει ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του γνώριζαν και είχαν κάνει όλες αυτές τις διαπιστώσεις από το 2007 μέχρι το 2014 και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Οι ανευθυνουπεύθυνοι φορείς παρέμεναν δεκάδες, οι φράχτες και οι ιδιωτικές αυθαίρετες περιφράξεις ανέγγιχτοι, οι δασικοί δρόμοι καταπατημένοι, η πρόληψη ανύπαρκτη και τα αεροπλάνα μόνη υπερεκτιμημένη σανίδα σωτηρίας. Οσο για τις ευθύνες; Μα μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου (της εξουσίας) δεν φέρει οιδιοκτήτης καμία ευθύνη! Αυτό μας είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του που εύκολα απέδωσαν το 2007 τα 80 θύματα στο στρατηγό άνεμο ενώ εξ ίσιου εύκολα απέδωσαν τα 100 θύματα στη σημερινή κυβέρνηση.

Μπροστά στην μικροκομματική σκοπιμότητα η αξιωματική αντιπολίτευση και ο φιλόδοξος αρχηγός της δεν σεβάστηκαν ούτε το τρίτο κατά σειρά πόρισμα για το Μάτι που καταγράφει εκτός από τα επιχειρησιακά λάθη εκείνης της τραγικής νύχτας τις ίδιες εγκληματικές ευθύνες, τη διαχρονική αδιαφορία και τα μεγάλα λάθη όλων των κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα. Δεν σεβάστηκαν ούτε τον κόπο που κατέβαλε η επιτροπή προκειμένου να ολοκληρώσει τη διεξοδική μελέτη και να βοηθήσει με τις προτάσεις της την κάθε κυβέρνηση στην κατεύθυνση του να πάρει αναγκαία μέτρα κυρίως στον τομέα της πρόληψης.

Το χειρότερο όμως είναι άλλο, το χειρότερο είναι ότι στα πρόσωπα των συγγενών και των πολιτών που βίωσαν την ολέθρια αυτή ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητάει απλά ψήφους. Αντί όλα τα κόμματα μαζί και ο ίδιος να δεσμευτούν μπροστά στα θύματα για την εφαρμογή των προτάσεων της επιτροπής με όποιο πολιτικό κόστος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να απλώσει το χέρι και να δείξει με το δάχτυλο τους πολιτικούς του αντιπάλους ως ενόχους!

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε