My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Τόση ανοησία δεν αντέχεται…

…ούτε από δεξιούς.

Tου Κλέαρχου Τσαουσίδη.


Οι άνθρωποι αυτοί, οι φαμίλιες Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Καραμανλή, φέρονται σαν να μην κυβέρνησαν ποτέ, σαν να κατέβηκαν χθες από τα χειμερινά τους ανάκτορα στην πλατεία Συντάγματος

«Θριαμβολογείτε για ένα νομοσχέδιο (σ.σ.: για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό) που καθυστερήσατε δύο χρόνια για να το καταθέσετε. Δύο χρόνια στα οποία σας καλούσαμε, και εμείς και ο επιχειρηματικός κόσμος, να το καταθέσετε».

Αυτά τα είπε, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Ελληνίδα πολιτικός που επί δεκαετίες συμμετέχει είτε στη διακυβέρνηση της χώρας είτε στην αντιπολίτευση (με μια μικρή διακοπή όταν κατήγγειλε τη Ν.Δ. και τον τότε ηγέτη της, τον Αντώνη Σαμαρά): είναι η κ. Μπακογιάννη.

Περίμενα ότι η θυγατέρα και αδερφή και θα έλεγε κάτι καλύτερο απ’ ό,τι ο εκ δεξιών Άδωνις. Δηλαδή, αφού περίμεναν δυο χρόνια (που ήταν εφτά βέβαια), τώρα, έπειτα από τη μεγάλη καθυστέρηση, τώρα δεν το ψηφίζουν… ποιον τιμωρούν; Τον κακό ΣΥΡΙΖΑ ή τους δανειολήπτες;

Δυο χρόνια αυτό το θέμα δεν ήταν στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, όπως και τα προηγούμενα, όταν κυβερνούσε το κόμμα της κ. Μπακογιάννη; Μας είπε ακόμη η κ. Μπακογιάννη ότι φέτος έχουν κοκκινίσει δάνεια ύψους 1,5 δισ. που ήταν ρυθμισμένα. Ξέχασε να μας πει πόσα είναι συνολικά τα κόκκινα δάνεια, πόσα δημιουργήθηκαν στα πέντε χρόνια της παντοκρατορίας των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Μιλάμε για 110 δισ. ευρώ, αλλά η κ. Μπακογιάννη φωνάζει για το 1,5. Εντάξει, η κυρία δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς, αλλά μάλλον η ενόχληση οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση κατάφερε να νομοθετήσει και να υπάρξει ανακούφιση στις επιχειρήσεις αλλά και μείωση της ανεργίας.

Φυσικά, οι απορίες για κάτι κόκκινα θαλασσοδάνεια σε φιλικά μέσα ενημέρωσης -έως και οικογενειακά- δεν απασχόλησαν την κυρία.

Οι «άγιες» φαμίλιες
Οι άνθρωποι αυτοί, οι φαμίλιες Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Καραμανλή, φέρονται σαν να μην κυβέρνησαν ποτέ, σαν να κατέβηκαν χθες από τα χειμερινά τους ανάκτορα στην πλατεία Συντάγματος. Έτσι επιστράτευσαν στον υπέρ πάντων αγώνα την εκκλησιαστική ηγεσία αλλά και άλλες οικογένειες, όπως αυτή του κ. Στουρνάρα, και κάποιες ξεχασμένες από τα χρόνια της Κατοχής.

Αυτά δεν τα βλέπει η κ. Γεννηματά, η οποία συντάσσεται μ’ αυτούς που θα την εξαφανίσουν από την πολιτική ζωή, τα βλέπει αλλά κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Θεοδωράκης (χαριτολογεί στο Τwitter μπας και διασωθεί σε κάποια λίστα), τα ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο ο κ. Κουτσούμπας. Και αντί να βάλουν πλάτη στη μόνη κυβέρνηση που προσπάθησε μεταπολεμικά να μοιράσει έστω ψίχουλα στους μη έχοντες (χωρίς δανεικά), ανέχονται ακόμη και τις πιο εξωφρενικές περιπτώσεις διαφθοράς και παριστάνουν τους άφωνους λόγω κρυολογήματος.

Για σκεφτείτε π.χ. να είχε εταιρεία δημοσίων σχέσεων (PR στα κολωνακιώτικα) η σύζυγος π.χ. του Ευκλείδη Τσακαλώτου και να έπαιρνε δουλειές (κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) από φορέα που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο. Τι θα γινόταν;

Για σκεφτείτε ο σύζυγος μιας υπουργίνας του ΣΥΡΙΖΑ να είχε ξεχάσει να βάλει κοινό στο Πόθεν Έσχες ένα εκατομμύριο ευρώ. Τι θα γινόταν;

Τι είναι ένα νοσοκομείο;
Για σκεφτείτε τι θα γινόταν αν όχι ένας, αλλά πέντε υπουργοί Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούνταν από έναν προφυλακισμένο, άρα ίσως και αναξιόπιστο αλλά δικό τους, ότι ξεπούλησαν σε ιδιώτη ένα νοσοκομείο;

Για σκεφτείτε τι θα γινόταν στα μπαταξίδικα μέσα παραπληροφόρησης αν ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι υπουργός ή πρωθυπουργός, εμπλεκόταν στο σύστημα και έπαιρνε δώρο ένα ηλεκτρικό σίδερο ή μια καφετιέρα, όχι ένα τηλεφωνικό κέντρο.

Και για σκεφτείτε, τέλος, τι πολιτικός σεισμός θα σημειωνόταν αν ένα γερμανικό δικαστήριο αποφαινόταν ότι η Siemens χρηματοδοτούσε με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πολιτικούς της Αριστεράς, αν βεβαιωνόταν ότι οι «ταμίες» των αριστερών κομμάτων εισέπρατταν κάποια εκατομμύρια μάρκα για τα κόμματά τους;

Προς το παρόν, τα δυο κόμματα που είχαν δοσοληψίες με τον Γερμανό Μιχάλη Χριστοφοράκο κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους ρωτάει αν συναινούν στην άσκηση πίεσης στη Γερμανία να τον εκδώσει στην Ελλάδα. Σφυρίζουν αδιάφορα για το ένα εκατομμύριο μάρκα που ο κολλητός του Κώστα Σημίτη, ο Θόδωρος Τσουκάτος, ομολογεί ότι πήρε και τα έδωσε στο κόμμα (το οποίο δεν τα βρήκε!), κάνουν ότι δεν ακούν όταν ο Τάσος Μαντέλης δηλώνει πως τα 200.000 ευρώ που ενθυλάκωσε τα θεώρησε προεκλογική ενίσχυση. Στο τέλος μας λένε διά στόματος Σημίτη ότι η διαφθορά είναι ενδημικό φαινόμενο στην Ελλάδα και καθαρίζουν από το αφελές ερώτημα πώς διάολο όλοι σχεδόν οι υπουργοί Άμυνας του ΠΑΣΟΚ εμπλέκονται σε μίζες για εξοπλιστικά.

Η αφωνία των εκτός Ν.Δ. δυνάμεων μόνον σε ένα, δρόμο οδηγεί: στην εξαφάνισή τους στις επόμενες εκλογές. Μόνοι τους σκαρφάλωσαν στην απέναντι πλευρά του γκρεμού, τη γαλάζια. Θα γκρεμοτσακιστούν.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε