My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τσιτουρίδης: Βολές για προϋπολογισμό

“Αναξιόπιστο, αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο” χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό του 2017, ο Πολιτικός Όμιλος Πολιτεία 2021, του πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη.

tsitouridis-savvasΜε αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ο Όμιλος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ένας προϋπολογισμός πρέπει να είναι αξιόπιστος, αποτελεσματικός ως προς την επίτευξη των στόχων του και κοινωνικά δίκαιος. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι τίποτε από αυτά.

Είναι ένα προσχέδιο της πιο αναξιόπιστης κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών, που στηρίζεται στον αέρα και σε ευχές για ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2,7%. Ανάπτυξη όμως με νέους φόρους στους μικρομεσαίους και αδύναμους έλληνες και μειώσεις μισθών και συντάξεων ύψους 3,3 δις ευρώ δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτή η συνταγή θα οδηγήσει σε συνέχιση της ύφεσης, της αύξησης της ανεργίας και στην περαιτέρω διάλυση του όποιου κοινωνικού ιστού έχει απομείνει στη χώρα, αφού, μεταξύ των άλλων, προβλέπεται και μια άμεση δραματική μείωση του ΕΚΑΣ κατά 439,2 εκατ. ευρώ καθώς και μια βέβαιη χρονική μετάθεση της εφαρμογής του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης. Ακόμη όμως κι έτσι δεν προβλέπεται καμία πηγή προέλευσης της όποιας δαπάνης θα είχε αυτό το επίδομα.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017 αναδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η πλήρης υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μια συνταγή δανειστών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως πειραματόζωο για λογιστικές πράξεις, δεν μπορεί να πετύχει στόχους όπως είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή στη χώρα.

Με έναν ακόμα προϋπολογισμό αναξιόπιστο, αναποτελεσματικό, και κοινωνικά άδικο η χώρα θα συνεχίσει να βυθίζεται αργά και βασανιστικά στο τέλμα, βιώνοντας εξευτελιστικές συνθήκες εξάρτησης και πατρωνίας.”

Σχόλια
One Response to “Τσιτουρίδης: Βολές για προϋπολογισμό”
  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Περίμενες κάτι άλλο απο “κωλοτούμπες” δήθεν αριστερούς βρε Σάββα; Κ οπως σωστά έχετε ξανά πει η λύση δεν ειναι να αλλάξει η κυβέρνηση, αλλα να αλλάξει η συνταγή.

Σχολιάστε