My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Τσαντάκης: Τιμή από τη Κύπρο

Στο διήμερο των εκδηλώσεων τιμής που έχει καθιερωθεί εδώ και 3 χρόνια, ενώ ήταν ένα απλό μνημόσυνο, τιμήθηκε και φέτος από το Δήμο Κιλκίς ο Κύπριος ήρωας Γρηγόρης Αυξεντίου.

Η αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου Λύσης που αποτελούνταν από το Δήμαρχο Λύσης, τον Αντιδήμαρχο Λύσης και δημοτικούς συμβούλους, με την παρουσία του Γενικού Πρόξενου Κύπρου στη Θεσσαλονίκη και πλήθος Κιλκισιωτών γέμισαν το Συνεδριακό Κέντρο το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του ήρωα.

Στο πέρας της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Λύσης κ. Ανδρέας Καουρής κι έγκριτος δημοσιογράφος της Κύπρου, τίμησε τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Άννα Δημάκη, την πρόεδρο του Ακρίτα Αναστασία Φλώρου και τον Δημήτρη Τσαντάκη.

Για τον Δημήτρη Τσαντάκη αναφέρθηκε ενώπιον του κιλκισιώτικου κόσμου στην καθοριστική μεγάλη προσφορά του στη δημιουργία και λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου Φυλακίου Ακρίτα “Γρηγόρης Αυξεντίου” και στην προαγωγή των αδελφικών σχέσεων των Δήμων Λύσης – Κιλκίς.

Η σημαντική αυτή τιμητική αναγνώριση του Δημήτρη Τσαντάκη από τους αδελφούς Κυπρίους αποδεικνύει περίτρανα την αξία του έργου που έχει επιτελέσει κατά τη θητεία τους ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού για τον Ελληνισμό Κύπρου και Ελλάδας, αλλά και για την εξωστρέφεια του Δήμου Κιλκίς.

Όταν τόσο σημαντικοί άνθρωποι εκτός Κιλκίς, τιμούν δικούς μας ανθρώπους για τις πράξεις τους και εν γένει για τη στάση τους απέναντι στην ιστορία μας, έχει μικρή σημασία πλέον η αναζήτηση αποδείξεων για τη δύναμη του προσώπου.

Ευχαριστούμε για την συγκινητική ενέργεια των Κυπρίων αδελφών μας και δεσμευόμαστε ότι το έργο του Μουσείου – Φυλακίου Ακρίτα “Γρηγόρης Αυξεντίου” και οι αδελφοποιήσεις του Δήμου Κιλκίς με τους Δήμους Λύσης και Λατσιών θα αποτελούν έναν πυλώνα στήριξης και διατήρησης της ιστορικής μας μνήμης και ανάπτυξης πολυεπίπεδων συνεργασιών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ

Ο Επικεφαλής-Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς

Δημήτρης Β. Τσαντάκης

Σχολιάστε