My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Τσίπρας κατά ΠΓΔΜ για Ειδομένη

«Μεγάλη ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και για τις χώρες που θέλουν να γίνουν κομμάτι αυτού του πολιτισμού», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επίθεση αστυνομικών και στρατιωτών της ΠΓΔΜ εναντίον των προσφύγων χθες Κυριακή στην Ειδομένη.

tsipras-metanastes-prosfyges“Το κλείσιμο των συνόρων είναι μια πραγματικότητα που η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει, και κάνει αγώνα δρόμου να πείσει τους πρόσφυγες ότι δεν μπορούν να περάσουν και να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας”, τόνισε ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα, σήμερα (Δευτέρα) το μεσημέρι.

Όσο για την δράση κάποιων ΜΚΟ τόνισε ότι πέραν των αντικειμενικών δυσκολιών, η Ελλάδα βρίσκει απέναντί της ορισμένες απ` αυτές, “που προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να παραμείνουν στην Ειδομένη, αδιαφορώντας για το συμφέρον τους», καθώς και ότι «προσπαθούν να πάρουν κονδύλια παρά να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος”.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί “ανύπαρκτης κυβέρνησης”, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η ελληνική πολιτεία είναι στα πέντε νησιά που δημιούργησε 8.000 θέσεις φιλοξενίας, στις χιλιάδες θέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης προσφύγων που δημιούργησε, αλλά και στα 90.000 γεύματα ημερησίως για τους πρόσφυγες. “Αυτές οι δηλώσεις δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Σχολιάστε