My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τσάμπα τα τέσσερα χιλιάρικα

Του Πέτρου Κατσάκου.


Αν ήμουν η Novartis πάντως, θα είχα ζητήσει ακόμη κι αυτά τα τέσσερα χιλιάρικα πίσω. Όχι για την αξία των χρημάτων, αλλά για το γαμώτο και το τσάμπα τα λεφτά. Γιατί δεν γίνεται ως κολοσσός της φαρμακοβιομηχανίας να απευθύνεσαι στα μεγάλα μυαλά της ελληνικής οικονομίας να σου δώσουν μια μελέτη της προκοπής κι αυτοί να σου πουλάνε τα καθρεφτάκια με τα οποία ξεγελούσαν τους τηλεοπτικούς ιθαγενείς.

Γιατί δεν γίνεται το 2011 και εν μέσω ενός γενικευμένου οικονομικού αδιεξόδου να μισθώνεις κοτζάμ πρόεδρο του ΙΟΒΕ για να σου πουλάει έστω και έναντι 4.000 ευρώ τα φούμαρα που πουλούσε στα τηλεοπτικά παράθυρα. Δεν γίνεται να έχουν πέσει έξω όλες οι προβλέψεις του -δημόσιες και ιδιωτικές- και να μην του ζητήσεις πίσω τα λεφτά σου. Και επαναλαμβάνω, όχι για τα χρήματα, αλλά για την κοροϊδία.

Όσο νόμιμη κι αν ήταν η επαγγελματική σχέση τού τότε προέδρου του ΙΟΒΕ, μετέπειτα υπουργού Οικονομικών και σημερινού κεντρικού τραπεζίτη της χώρας με τη Novartis, δεν μπορούν να παραγνωριστούν οι φρούδες ελπίδες, οι ατεκμηρίωτες προβλέψεις και οι ξεφούσκωτες ελπίδες που το 2011 ο κ. Στουρνάρας πούλησε στους εργοδότες αλλά και τους συμπολίτες του.

Όσο νόμιμα κι αν ήταν τα συμβόλαια του κυρίου Στουρνάρα με τους τότε πελάτες του δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως την επίμαχη χρονιά διαβεβαίωνε από το δελτίο ειδήσεων του Mega ότι “εμείς εδώ στο ΙΟΒΕ θεωρούμε ότι του χρόνου (2012) θα έχουμε θετική ανάπτυξη, έστω και με ένα θετικό πρόσημο, έστω και με πολύ μικρό αριθμό…”. Αυτές ήταν οι προβλέψεις του κ. Στουρνάρα το 2011 και αυτές πουλούσε προς τα έξω είτε έναντι χρηματικής αμοιβής είτε έναντι πολιτικής παρακαταθήκης στα όσα θα ακολουθούσαν.

Κι αν τα οικονομικά οφέλη από την καθόλα νόμιμη συνεργασία του με τη φαρμακοβιομηχανία ήταν όπως εμφανίζονται πενιχρά και άνευ σημασίας, τα πολιτικά οφέλη της καριέρας του τότε προέδρου του ΙΟΒΕ ήταν πολλαπλάσια της επιστημονικής του αξίας όπως αυτή καταγράφηκε στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης όταν και αντάλλαξε τη βαρύτητα των πτυχίων του με την παροχή ευφάνταστων προβλέψεων που μοναδικό σκοπό είχαν τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Για τις υπηρεσίες του αυτές ο κ. Στουρνάρας ορθώς και δικαίως αμείφθηκε από το πολιτικό κατεστημένο. Για αναλόγου είδους και επιπέδου υπηρεσίες, όμως, ο κ. Στουρνάρας σε επιχειρηματικούς ομίλους μάλλον τσάμπα τα πήρε κι ας ήταν και τέσσερα χιλιάρικα μόνο.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε