My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

“Αγ. Τρύφων”: Εκδήλωση για Παράδοση

agios trifon_6Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Στενημαχιτών Κιλκίς ο “Εκδήλωση ”, την Κυριακή 14 Ιουνίου στην πλατεία του Σταυροχωρίου, η εκδήλωση με θέμα “ο χορός, το τραγούδι και το παιχνίδι στην παράδοση μας”.

Μια εκδήλωση που “ξύπνησε” μνήμες μέσα από τις αναπαραστάσεις από μικρά παιδιά παλαιών παιχνιδιών και ταξίδεψε σε άλλους χρόνους μέσα απ’ το τραγούδι και τους χορούς που μας άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοι μας.

“Το θησαυρό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έχουμε χρέος, να κρατήσουμε, να τον διατηρήσουμε και να τον παραδώσουμε στις νεότερες γενιές” τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελία Μαυρομάτη-Τομπουλίδου ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τα στελέχη της ΑΝ.ΚΙ. για την πολύτιμη συμβολή τους στην ένταξη της στο πρόγραμμα.

agios trifon_10Ιδιαίτερη αναφορά στο παραδοσιακό παιχνίδι έκανε η γραμματέας του Συλλόγου, εκπαιδευτικός Ελένη Μακούλη ενώ χορευτικά συγκροτήματα του Ποντιακού Συλλόγου Παλατιανού, της Αρμονίας και των Στενημαχιτών παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Την εκδήλωση, η οποία ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα Leader της Αναπτυξιακής Κιλκίς, παρακολούθησαν ο Βουλευτής του Νομού Γ. Γεωργαντάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μ. Τσοπούλου και ο πρόεδρος του Τ.Σ. Σταυροχωρίου Γ. Αρβανιτίδης.

Σχολιάστε