My Twitter Feed

21 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στην Αθήνα για θέματα της Παιονίας -

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

ΑΝΚΙ: Προγράμματα για ανέργους -

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

Για νέους αγρότες και δυνατότητες -

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, 2022

Αποχωρεί η ΑΕΠ από το πρωτάθλημα! -

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, 2022

Εγκρίθηκε μονάδα για βιοαπόβλητα -

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2022

“Προϋπολογισμός της αποτυχίας” -

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2022

Η Ειρήνη για τον προϋπολογισμό -

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Συγκέντρωση κατά της ακρίβειας -

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Τροπολογία για την έμφυλη βία

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των οικογενειών θυμάτων έμφυλων εγκλημάτων για οικονομική υποστήριξη από την Πολιτεία”, τονίζει η Ειρήνη Αγαθοπούλου σε δελτίο τύπου που εξέδωσε και το οποίο έχει ως εξής:

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει από τις οικογένειες των θυμάτων έμφυλης βίας και του δίκαιου αιτήματός τους για οικονομική υποστήριξη από την Πολιτεία, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά με σημερινή τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία, στεγαστική αποκατάσταση πυρόπληκτων στην περιοχή «Μάτι» και άλλες διατάξεις».

Στην τροπολογία προβλέπεται η οικονομική στήριξη ευάλωτων θυμάτων, ανηλίκων, γυναικών και μαρτύρων κατηγορίας κατά δραστών έμφυλων εγκλημάτων (βίας κατά γυναικών, γυναικοκτονίας, γενετήσιες πράξεις κατά ανηλίκων). Η οικονομική στήριξη καλύπτει έξοδα μετακίνησης και διαμονής στην έδρα της αρμόδιας δικαστικής αρχής, απουσίας από την εργασία, κοκ. Η δαπάνη αυτή θα καλυφθεί με πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και η εκτέλεσή της με την εκκαθάριση των σχετικών ποσών θα ανατεθεί στη συναφή με τα έμφυλα ζητήματα Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Η ψυχική εξουθένωση και η οικονομική αφαίμαξη είναι τεράστια κι έχει επανειλημμένα διατυπωθεί από τις οικογένειες των γυναικών που έχασαν την ζωή τους από χέρι γυναικοκτόνων, ως υποχρέωση της Πολιτείας να υπερασπιστεί θεσμικά και να συνδράμει οικονομικά τις οικογένειες τους.

Με την κατατεθείσα τροπολογία, πρωτοβουλίας της Βουλεύτριας και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης αρμόδιας για θέματα Ισότητας, Ειρήνης Αγαθοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παίρνει άμεσα θέση στον δημόσιο διάλογο που ξεκίνησαν οι οικογένειες των θυμάτων και η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή χαρακτήρισε εμπαιγμό τις δηλώσεις της Υφυπουργού Μ. Συρεγγέλα, σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα, που έχουν θέσει κατά καιρούς στην κυβέρνηση τόσο η οικογένεια Τοπαλούδη όσο και λοιποί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόσο σε με την κατάθεση της τροπολογίας για την νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία, την οποία η Κυβέρνηση της ΝΔ απέρριψε επανειλημμένως, όσο και με την παρούσα τροπολογία για την οικονομική στήριξη των οικογενειών, βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, στηρίζει το αίτημα τους ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και υποχρέωσης της Πολιτείας να καταδικάσει έμπρακτα κάθε μορφή έμφυλης βίας.

Σχολιάστε