My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Τριχοτομείται το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς!

Η ταχεία μετεγκατάσταση σε αίθουσες του πρώην ΚΕΓΕ και του κτιριακού συγκροτήματος του ΟΑΕΔ, καθώς και η χρησιμοποίηση του υπάρχοντος προκάτ κτιρίου στον χώρο του 2ου ΕΠΑΛ, κρίθηκε ως η προσφορότερη λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου, σε σύσκεψη που συγκλήθηκε για το φλέγον αυτό ζήτημα στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.

syskepsiΜε τον τρόπο αυτό θα λειτουργήσουν μετά τις σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων το 2ο ΕΠΑΛ και το ΙΕΚ Κιλκίς, με πλέον πιθανή προοπτική την κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Θ. Παραστατίδης, Γ. Γεωργαντάς και Χρ. Χατζησάββας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρ. Βεγίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Π. Θωμαίδης και Μιχ. Καραμισάκη, ο σύμβουλος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπέφας, η αντιδήμαρχος Κιλκίς Ελ. Αναστασιάδου, ο γ. γραμματέας του Δήμου Κιλκίς Γ. Γαβριηλίδης, ο δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι δ/ντες του 2ου ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ Κιλκίς, οι δ/ντες Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κιλκίς και Αντιπεριφέρειας, ο γ. γραμματέας του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας, ο δ/ντης του τμήματος του ΤΕΙ Κιλκίς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη εξετάσθηκε το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης αποκλειστικά στο κτίριο του ΟΑΕΔ, όπου σήμερα στεγάζεται το τμήμα του ΤΕΙ Κιλκίς, με την προϋπόθεση της άμεσης μετεγκατάστασης του Τμήματος Σχεδιασμού Ενδύματος στο νέο κτήριο του ΤΕΙ, όπως είχε καταλήξει η σύσκεψη που έγινε στην Αντιπεριφέρεια πριν μια βδομάδα.

Ωστόσο, τώρα διαπιστώθηκε ότι για τη μετεγκατάσταση του τμήματος στο νέο κτήριο απαιτούνται κονδύλια ύψους 600 χιλ. ευρώ, τα οποία συνιστούν και το ετήσιο κόστος λειτουργίας του νέου κτηρίου. Πάντως, αυτή η προοπτική θα εξετασθεί σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παρουσία των βουλευτών του νομού, του αντιπεριφερειάρχη, του δημάρχου και των προέδρων των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Κ. Μακεδονίας.

 

Σχολιάστε