My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Τραγικές συνθήκες σε κέντρα

Διαπιστώνει η ΠΚΜ.

Τραγικές παραμένουν οι συνθήκες σε αρκετά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, με την έλλειψη καθαριότητας να ευθύνεται για τη δημιουργία ανθυγιεινών εστιών. Την εικόνα αυτή διαπίστωσαν στη διάρκεια ελέγχου τους τα κλιμάκια της αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο κέντρο της Νέας Καβάλας Κιλκίς.

IDOMENI-PROSFYGES1Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της ΠΚΜ, Γερακίνα Μπισμπινά, διαπιστώθηκαν μέχρι και ανθρώπινα περιττώματα τόσο στις χημικές τουαλέτες όσο και στα ντους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μεταδοτικών νοσημάτων.

«Από την εταιρεία καθαρισμού μάς ενημέρωσαν ότι γίνεται καθαριότητα δύο φορές την ημέρα, ωστόσο λόγω της κατάστασης εκτιμούμε ότι πρέπει να υπάρξει μόνιμη εγκατάσταση εταιρείας καθαρισμού στο χώρο, θέση που διατυπώσαμε στη διοίκηση του χώρου και τη ΜΚΟ που δραστηριοποιείται εκεί, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη. Επιπλέον είναι σημαντικό και όσοι διαμένουν στη δομή να λαμβάνουν μέτρα για την προσωπική τους υγιεινή. Εμείς έχουμε επιστήσει την προσοχή στους αρμόδιους, καθώς το μεταδοτικό νόσημα προκαλείται λόγω της δημιουργίας ανθυγιεινής κατάστασης. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και διαπιστωθεί ότι τα μεταδοτικά νοσήματα αυξάνονται, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου», τόνισε η κ. Μπισμπινά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους εμβολιασμούς επισήμανε ότι τα εμβόλια δόθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό και έγιναν εμβολιασμοί στα άτομα που είχαν προσβληθεί από ηπατίτιδα Α. Σημείωσε δε ότι την ημέρα που έγινε ο τελευταίος έλεγχος στη δομή της Νέας Καβάλας διέμεναν 1.700 άτομα, ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων στο κέντρο είναι 4.127 -ο αριθμός αλλάζει διαρκώς λόγω των καθημερινών μετακινήσεων.

Να σημειωθεί ότι ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Στρατής Πλωμαρίτης, είχε δηλώσει προ ημερών στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει κινήσει διαδικασία από τότε που σημειώθηκαν τα περιστατικά ηπατίτιδας και είχε τονίσει ότι πρέπει να βρεθεί η πηγή μετάδοσης και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να μολύνεται το νερό από λύματα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας με αντικείμενο τους εμβολιασμούς, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ και ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και σημείωσαν ότι σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετούνται σενάρια περί «υγειονομικής βόμβας».

Σχολιάστε