My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Τρέχουμε τώρα” για τον δρόμο

dromos1Στις 10 Φεβρουαρίου 2014 θα γίνει στο Μονομελές Πολιτικό Εφετείο Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της αίτησης του Ελληνικού Δημοσίου για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας των υπό  απαλλοτρίωση εκτάσεων 420 ιδιοκτητών στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κατασκευαστεί ο δρόμος διπλής κατεύθυνσης Νέας Σάντας – Κόμβου Ασσήρου.

Για το θέμα αυτό ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας του ίδιου και των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Η εξέλιξη αυτή “είναι θετική πλην όμως ο χρόνος πιέζει καθώς η συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης της εργολαβίας λήγει το Δεκέμβριο του 2015 καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ”, τονίζει ο βουλευτής, προσθέτοντας:

“Με δεδομένο ότι έχουν κατατεθεί ήδη και αναμένεται να κατατεθούν και νέες αυτοτελείς αιτήσεις αποζημίωσης από τους ιδιοκτήτες , οι οποίες υποχρεωτικά θα συνδικαστούν με την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου υπάρχει ο κίνδυνος τελικώς η έκδοση της σχετικής απόφασης να καθυστερήσει σημαντικά”.

Για την αποφυγή πιθανών περιπλοκών και τη διασφάλιση της έγκαιρης περάτωσης   του έργου ο κ. Γεωργαντάς συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Απαλλοτριώσεων Δ12 του ΥΠΕΚΑ, Ιωάννη Σαραντινό, και διερεύνησε μαζί του τη δυνατότητα της επιλογής και της διαδικασίας επίταξης για την εκτέλεση του έργου παράλληλα με τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Μετά τη συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε συνεργασία τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Γκουντενούδη, όσο και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα , οι οποίοι επιθυμώντας τη διασφάλιση του έργου συμφώνησαν να εξετάσουν άμεσα τη δυνατότητα της επιτάξεως.

Σχολιάστε