My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το ERASMUS+ και το ΕΕΕΕΚ Κιλκίς

Υπάρχουν δράσεις που μας θυμίζουν, ακόμα και τώρα πως η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά και συνεργατικά. Προγράμματα τα οποία γίνονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που όμως έχουν ποιότητα και αξία.
erasmus-plusΈνα από αυτά τα προγράμματα είναι και το ERASMUS+ με τίτλο “Together Be!er- Join Us” στο οποίο συμμετέχει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.).
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής (μέσω επισκέψεων) εκπαιδευτικών και μαθητών δημοσίων σχολείων. Το πρόγραμμα έχει διετή διάρκεια και οι συμμετέχουσες χώρες είναι οκτώ (Ελλάδα, Πορτογαλία, Βέλγιο, Λετονία, Τουρκία, Εσθονία, Πολωνία και Ιταλία) . Στην διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν και οι αντίστοιχες επισκέψεις, διάρκειας πέντε ημερών, σε κάθε συμμετέχουσα χώρα.
Στο πλαίσιο λοιπόν του ERASMUS+ το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς εκπροσωπούμενο από δύο εκπαιδευτικούς, την Διευθύντρια κα. Τεχλικίδου Ελένη και την εκπαιδευτικό κα. Καλαμάτα Αναστασία, ταξίδεψε στις 11 Ιανουαρίου στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην πόλη Κόρτριγκ όπου συνάντησε τους ευρωπαίους εταίρους του προγράμματος.
Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης ήτανε η γνωριμία με τα διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχόντων χωρών αλλά και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο πρόβλημα της παραβατικής σχολικής συμπεριφοράς. Κάθε εταίρος παρουσίασε, μετά από έρευνα στο σχολείο του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις τεχνικές που υιοθετεί για την πρόληψη και αντιμετώπιση των συγκεκριμένων καταστάσεων.
Η τελική συζήτηση μεταξύ των εταίρων ανέδειξε την σπουδαιότητα του προβλήματος, τις κοινές πρακτικές που ακολουθούνται αλλά έδωσε και το ερέθισμα για την ανάπτυξη νέων τεχνικών.
Οι βαλίτσες της επιστροφής ήτανε γεμάτες με όμορφες στιγμές, εμπειρία αλλά και γνώση, γνώση η οποία μεταλαμπαδεύτηκε στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. αλλά και τους μαθητές του.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις 10 Απριλίου με τους ευρωπαίους εταίρους να συναντώνται αυτή τη φορά στην Ρίγα της Λετονίας και να εργάζονται πάνω στην ανίχνευση και ανάπτυξη των ταλέντων των μαθητών.
Σχολιάστε