My Twitter Feed

25 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Αγαθοπούλου για τις γυναικοκτονίες -

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη -

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

Χέρι-χέρι Κιλκίς – Θεσσαλονίκη! -

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

Τραγικό τροχαίο: Νεκρή 25χρονη -

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

Άνοιγμα σε γερμανικές επενδύσεις -

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

Ξεπεράσαμε τα 100 κρούσματα! -

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, 2021

Το “ευχαριστώ” στο προσωπικό -

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, 2021

Αρχαιολογικός χώρος στη Τούμπα -

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου, 2021

Το 2ο ΠειΓεΛ συνομιλεί με την Ελ. Φρεγγίδου

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς συνομίλησαν μέσω webex με την ψυχολόγο και ποιήτρια κ. Έλλη Φρεγγίδου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς, καθώς η κ. Έ. Φρεγγίδου είναι ψυχολόγος του Δήμου.

Στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση. Η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Αικατερίνη Ρώσσιου καλωσόρισε την κ. Έλλη Φρεγγίδου και ευχαρίστησε την ίδια και το Δήμο Κιλκίς για τη συνάντηση. Το λόγο πήρε η κ. Έλλη Φρεγγίδου, που μίλησε στους/στις μαθητές/τριες-μέλη του Ομίλου για την ποίηση και την τέχνη στη ζωή των ανθρώπων. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία οι μαθητές και οι μαθήτριές μας εξέφρασαν τις απόψεις τους για το ρόλο της ποίησης στη ζωή μας, για την έμπνευση και το κίνητρο των ποιητών και ανατροφοδότησαν με μοναδικό τρόπο τη συζήτηση με τις ενδιαφέρουσες απόψεις τους.

Η ποίηση και η προσφορά της σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή της πανδημίας που βιώνουμε όλοι, ήταν ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση. Ιδιαίτερα ξεχωριστές και διαφοροποιημένες οι απόψεις των μαθητών/τριών μας έδωσαν μια άλλη οπτική στο θέμα. Η κ. Έλλη Φρεγγίδου απήγγειλε – σε παγκόσμια πρώτη – ποίημα από την υπό έκδοση ποιητική της συλλογή, αφιερωμένη στον τόπο μας, το Κιλκίς, με θέμα εμπνευσμένο από την περίοδο της πανδημίας και του εγκλεισμού.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία υπόσχεση για συνέχιση των συναντήσεων με θέμα την ποίηση και την τέχνη.

Από πλευράς μου, ως υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Ομίλου Φιλαναγνωσίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω de profundis το Δήμο Κιλκίς, την κ. Φρεγγίδου και τη Διευθύντρια του σχολείου μας για τη βοήθειά τους στην υλοποίηση αυτής της δράσης του Ομίλου μας.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Σοφία Γ. Μεσίγκου-Κρικώνη, φιλόλογος 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς

Σχολιάστε