My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το ύστατο δικαίωμα,

…η μεγαλύτερη ευθύνη.

Του Πέτρου Φούρα*


Λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τα πολιτικά διλήμματα της κάλπης είναι παρόντα, εμφανή και επιτακτικά. Θέλοντας και μη, θα καθορίσουν τα επόμενα χρόνια τη ζωή μας, την αξιοπρέπεια και το μέλλον των παιδιών μας. Η προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να συσκοτίσουν τις διαφορές στα προγράμματα των κομμάτων, να ισοπεδώσουν τις πολιτικές αντιλήψεις και να καταργήσουν  τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών από τη μία, και των οικονομικών ελίτ από την άλλη, ήταν συνειδητή, μόνιμη και οργανωμένη.

Απέναντι στην συστηματική προπαγάνδα, το καθημερινό σφυροκόπημα των περισσότερων Μ.Μ.Ε με παραποιημένες ειδήσεις, τη σπίλωση των χαρακτήρων και την απόκρυψη των σπουδαίων με παράλληλη μεγιστοποίηση των ασήμαντων, ο πολίτης έχει στα χέρια του το μεγαλύτερο όπλο που του δίνει το δημοκρατικό πολίτευμα-την ψήφο του.      

  • Είναι αλήθεια πως η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε και από λάθη, και από ολιγωρίες, και από πισωγυρίσματα.
  • Είναι ωστόσο επίσης αλήθεια, πως η “αριστερή παρένθεση” έβαλε τις βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση με τα αναπτυξιακά συνέδρια σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
  • Είναι αλήθεια πως υπηρέτησε με συνέπεια την ανάγκη για στήριξη των αδυνάτων ενισχύοντας τη Δημόσια Παιδεία, θεσμοθετώντας την πρόσβαση όλων των πολιτών στη Δημόσια Υγεία, ολοκληρώνοντας με εντυπωσιακή εξοικονόμηση πόρων δημόσια έργα και υποδομές.
  • Είναι αλήθεια πως συγκρούστηκε με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας των Μ.Μ.Ε βάζοντας τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο της αναρχίας και της φοροδιαφυγής, με σοβαρότατο πολιτικό κόστος.
  • Είναι αλήθεια πως προέταξε το μακροχρόνιο εθνικό όφελος απέναντι στο μικροκομματικό συμφέρον με τη συμφωνία των Πρεσπών.
  • Είναι αλήθεια πως έβγαλε τη χώρα από τη θηλιά των μνημονίων παρά τους ευσεβείς πόθους της αντιπολίτευσης, μείωσε την ανεργία, αύξησε τις εξαγωγές, ενίσχυσε την καινοτομία και την έρευνα, αξιοποίησε το πακέτο Γιούνκερ όσο καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, έφερε το μεγαλύτερο επί του ΑΕΠ ποσοστό Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.

Στην κάλπη της επόμενης Κυριακής συγκρούονται δύο απόψεις, με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά.

  • Η άμβλυνση των ανισοτήτων και το κράτος-πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στη Θατσερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη.
  • Η ανάπτυξη με αναδιανομή του εισοδήματος, απέναντι στα ανεξέλεγκτα κέρδη της ολιγαρχίας.
  • Η δημοκρατία και ο σεβασμός στα δικαιώματα του πολίτη, απέναντι στην οικογενειοκρατία, την προκατάληψη για το διαφορετικό, την απέχθεια στην έννοια της αλληλεγγύης.

Επίσης στην κάλπη της επόμενης Κυριακής, συγκρούονται δύο αντιλήψεις. Αρχικά, αυτή που λαϊκιστικά αποφαίνεται πως “όλοι ίδιοι είναι”, οι εκλογές είναι αδιάφορες, τίποτα δεν εξαρτάται από την ψήφο μας. Είναι η άποψη που οδηγεί στην εγκατάλειψη του ύστατου δικαιώματος-της επιλογής του αντιπροσώπου στο Κοινοβούλιο, και υποσκάπτει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, οδηγώντας σε εφιαλτικά θεσμικά μονοπάτια. Στη συνέχεια, η άποψη που εκφράζεται με τη συμμετοχή στη δημοκρατική διαδικασία. Με πολίτες που θυμούνται και κρίνουν δημιουργικά, που εξασκούν το δικαίωμα του “εκλέγειν” με ωριμότητα και σύνεση, που έχουν παράλληλα τη μεγάλη  ευθύνη των επιλογών τους. Που τελικά, δεν απέχουν… 

*Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς   

Σχολιάστε