My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

Το φως της ζωής στην Ειδομένη!

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι ήρθε στη ζωή χθες Σάββατο στον καταυλισμό της Ειδομένης: Η 24χρονη μητέρα, η Φουλ -όνομα λουλουδιού, όπως εξηγούσαν συγγενείς της λίγο μετά τον τοκετό- γέννησε εύκολα το τρίτο της παιδί, κορίτσι όπως και τα άλλα δύο παιδιά της. Το μακρύ ταξίδι της οικογένειας με προορισμό τη βόρεια Ευρώπη ξεκίνησε από το Κομπάνι της Συρίας.

Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου

«Ούτε μισή ώρα δεν κράτησε όλη η διαδικασία. Ώσπου να έρθουν οι γιατροί, το μωρό είχε ήδη αρχίσει να βγαίνει», δήλωσε περιχαρής μια ηλικιωμένη κυρία από τη διπλανή σκηνή.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη καταγραφή γέννας μέσα σε σκηνή προσφύγων, καθώς έγινε με τη βοήθεια δυο γιατρών και δυο νοσηλευτριών από τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr η μητέρα που είναι από τη Συρία, ειδοποίησε την τελευταία στιγμή τους γιατρούς του καταυλισμού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παρά το ότι ειδοποιήθηκε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και αυτή τη στιγμή μητέρα και νεογέννητο μεταφέρονται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Κιλκίς, για προληπτικούς λόγους.

Λίγη ώρα αργότερα σήμανε και πάλι «συναγερμός», σε άλλη σκηνή, όπου μια 20χρονη από τη Συρία φάνηκε προς στιγμήν πως θα γεννήσει αλλά τελικά θα διακομιστεί στο νοσοκομείο για να γεννήσει σε πιο ασφαλές περιβάλλον.

makthes.gr

Σχολιάστε