My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ!

Του Γιάννη Καραγιαννίδη (ΚΙΛΚΙΣ24)

——————————————————————————————————————————————————————————————————Ήταν κάποτε ένας συνασπισμός, που όταν κατάφερνε να μπει στη Βουλή πανηγύριζε κι όταν έπαιρνε 5% οι οπαδοί του φώναζαν “σεισμός-σεισμός”!

Ήταν κάποτε ένας συνασπισμός, που με ποσοστό 4,5% διασπάστηκε κι έχασε τα μισά στελέχη του, τα οποία δημιούργησαν την “Δημοκρατική Αριστερά” με στόχο ν` αποδείξουν πόσο ανεύθυνοι είναι οι “αριστεριστές των συνιστωσών” των πρώην συντρόφων τους, και πόσο υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι συντασσόμενοι μ` αυτούς που κατηγορούσαν, έχοντας βέβαια δίκιο …βουνό, ότι κατέστρεψαν την Ελλάδα!

Ήταν κάποτε ένας συνασπισμός, που μέσα σ` ελάχιστο πολιτικά χρονικό διάστημα κατάφερε να εκτοξευτεί στο 27%, για να καταστεί αξιωματική αντιπολίτευση αφού πρώτα διεκδίκησε και την ίδια την κυβέρνηση.

Ήταν κάποτε ένας συνασπισμός κομμάτων και κινήσεων – ετερόκλητων για κάποιους, ιδεολογικής συνάφειας γι` άλλους – που μετεξελίσσεται πλέον σε κόμμα. Και τ` όνομα αυτού, ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα αυτό, λοιπόν, σε μια τοπική κοινωνία όπως του Κιλκίς έφτασε στο σημείο να περάσει από μια κατάσταση περίπου ανυπαρξίας ή εκδήλωσης διαμαρτυριών επετειακού χαρακτήρα και …γραφικών χαρακτηριστικών, σε μια οργάνωση με την πλουσιότερη ίσως δραστηριότητα στο νομό μας σήμερα, μαζί με το πάντα ενεργητικό ΠΑΜΕ – ΚΚΕ, και τις όποιες κινήσεις  της ΝΔ με κοινωνικό μάλλον κι όχι αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο, μέσω κυρίως της νεολαίας της.

Ο γράφων βλέποντας προεκλογικά, όπως όλοι, την δυναμική που αναπτύσσονταν στην κοινωνία γύρω απ` τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να διαπιστώσει μέσα απ` τις συγκεντρώσεις κι εκδηλώσεις του, αν αυτή η δυναμική αντανακλά σε μια στελεχιακή ανανέωση ή σ` έναν νέο αέρα που να προσδίνουν τα απλά μέλη ή οι φίλοι του κόμματος. Η αβίαστη απάντηση ήταν, όχι.

Κι όμως, τώρα που το κόμμα βρέθηκε στη θέση που δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ούτε ο …Παναγιώτης Λαφαζάνης, φαίνεται πως ανταποκρίνεται, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, που ενδιαφέρει περισσότερο εμάς τους Κιλκισιώτες. Έκπληξη; Με βάση την πιο πάνω διαπίστωση, ναι!

Στην εικόνα αυτή συμβάλει αποφασιστικά μια ακόμα έκπληξη: Η παρουσία του πιο μικρού ηλικιακά μέλους του Κοινοβουλίου, της 27χρονης Ειρήνης Αγαθοπούλου. Με τις κινήσεις, τις επαφές και τις εν γένει δραστηριότητές της έχει ήδη καταστεί η πιο δραστήρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπός μας, έχοντας εξασφαλίσει ένεκα τούτου και την μεγαλύτερη δημοσιότητα σε τοπικό επίπεδο. Και φυσικά, δεν μιλάμε εδώ για την κατάθεση ερωτήσεων κι επερωτήσεων ή για παρουσίες σε κοινωνικές εκδηλώσεις, κατά την κατεστημένη μέθοδο κάποιων εκπροσώπων μας κατά το  παρελθόν.

Όμως, δεν είναι μονάχα η παρουσία της βουλευτού, αλλά κι δραστηριότητα στελεχών όπως ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, Λάζαρος Λαζαρίδης, για τον οποίο ισχύει άνετα η έκφραση “όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα τον βρεις από κάτω”!

Αν, λοιπόν, οι πολιτικοί αναλυτές αναφερόμενοι στο εν λόγω κόμμα φαίνεται να μην αποδέχονται την έκφραση “φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ”, το κάνουν ασφαλώς είτε από σκοπιμότητα, είτε από πολιτική – ιδεολογική αγκύλωση. Ωστόσο, το στοίχημα για τον ίδιο τον συνασπισμό – κόμμα δεν είναι η …φαινομενική του διάσταση αλλά η ουσιαστική παγίωσή του ως μεγάλη δύναμη της αριστεράς στο πολιτικό φάσμα. Θα τα καταφέρει να το κερδίσει; Μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει…

Σχολιάστε