My Twitter Feed

15 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είμαστε στο πλευρό των παραγωγών -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Στη Βουλή η δίωξη Αχ. Καλεμκερίδη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά όλα τα σχολεία και την Τρίτη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Τέρπυλλος και νομός σε κατάψυξη! -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

“Δίνουν τις λαϊκές σε επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Ο χιονιάς έφυγε, η “Μήδεια” μένει -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένουμε …μονοψήφιοι -

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Το Τραγούδι του Φοίνικα στο Θερινό

Με το θρίλερ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ  (Phoenix) συνεχίζονται οι προβολές στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”, την Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, με ώρα έναρξης προβολής 9:00 το βράδυ.

PHOENIX 4Ένα χιτσκοκικό παιχνίδι πλαστών ταυτοτήτων κι απόκρυφων επιθυμιών με ιστορικοπολιτικό φόντο. Καλοστημένο σασπένς και έντεχνη αλληγορία για τη μεταπολεμική Γερμανία στην πλέον καλοζυγισμένη δραματικά και σκηνοθετικά συνεργασία του Κρίστιαν Πέτζολντ με τη Νίνα Χος.

Ένα φιλμ νουάρ στην μεταπολεμική Γερμανία. Μία τζαζ ιστορία αγάπης σε καιρούς που έχουν βομβαρδιστεί οι «Καζαμπλάνκες» – έξω και μέσα μας. Ο σκηνοθέτης του «Barbara» και η συγκλονιστική Νίνα Χος διδάσκουν πώς θα πρέπει να γυρίζονται ταινίες εποχής…

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ιούνιος, 1945. Η Νέλι, μία εβραία γυναίκα, πάλαι ποτέ μεγαλοαστή κληρονόμος από το Βερολίνο, παραμορφωμένη από τα βασανιστήρια, φυγαδεύεται από το Αουσβιτς σε μυστική κλινική. Εκεί υποβάλλεται σε πλαστικές, κι ο γιατρός της εξηγεί ότι της χάρισε ένα νέο πρόσωπο – με αυτό μπορεί να κάνει μια καινούργια, ασφαλή αρχή.

Εκείνη όμως δε θέλει τίποτα καινούργιο. Θέλει το παρελθόν. Θέλει την παλιά της ζωή πίσω. Θέλει τον Τζόνι, το γόη σύζυγό της. Εκείνον που έπαιζε πιάνο στα τζαζ μπαρ κι εκείνη τραγουδούσε. Εκείνον, που σύμφωνα με την Αντίσταση, την πρόδωσε στους Ναζί. Μόνο που η Νέλι δε θέλει να το πιστέψει. Επιστρέφει στο Βερολίνο για να τον αναζητήσει.

Τον βρίσκει να δουλεύει στο «Phoenix», ένα κλαμπ στην αμερικανική συνοικία. Οχι μόνο δεν την αναγνωρίζει, αλλά της προτείνει να υποδυθεί την νεκρή γυναίκα του («υπάρχει κάτι αδιόρατο πάνω σου που της μοιάζει») για να εισπράξει την κληρονομιά της. Μουδιασμένη, η Νέλι δέχεται. Κι ο Τζόνι της διδάσκει από την αρχή ποια ήταν – πώς ντυνόταν, τι χρώμα είχαν τα μαλλιά της, πώς κοιτούσε, το γραφικό της χαρακτήρα. Εκείνη σιωπηλή, τον παρατηρεί, αφουγκράζεται. Προσπαθεί να βρει τη στιγμή που θα καταλάβει: την αγαπούσε ο Τζόνι, κάποτε; Ή την σκότωσε;

Όταν ξεκινήσει η τελευταία σκηνή και το «Τραγούδι του Φοίνικα», ετοιμαστείτε να μην την ξεχάσετε ποτέ…

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ  (Phoenix)

  • Παραγωγή: Γερμανία
  • Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Πέτσολντ
  • Σενάριο: Κρίστιαν Πέτσολντ, Χαρούν Φαρόκι
  • Φωτογραφία: Χανς Φρομ
  • Μοντάζ: Μπετίνα Μπόλερ
  • Μουσική: Στεφάν Γουίλ
  • Πρωταγωνιστούν: Νίνα Χος, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Νίνα Κούντζεντορφ
  • Διάρκεια: 98 λεπτά
  • Διανομή: Seven Films

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΡΟΝΤΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ FIPRESCI: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:    https://youtu.be/Gt9dLRNa0Uk

Σχολιάστε