My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το ΤΕΙ Κιλκίς πάει στις Σέρρες;

tei-kilkisΜοιάζει με …πρωταπριλιάτικο ψέμα αλλά οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα Τρίτη στο Διαδίκτυο, με βάση σχετικό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, λένε ότι το ΤΕΙ Σερρών θα εντάξει τα τμήματα που λειτουργούν στο Κιλκίς και στην Κατερίνη, και θα μετονομαστεί σε ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας!

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το τμήμα ΤΕΙ του Κιλκίς; Αυτό που λέει καθαρά η ανωτέρω πληροφορία, δηλαδή ότι το Τμήμα Παραγωγής και Σχεδίασης Ενδυμάτων μετακομίζει στις Σέρρες και το Κιλκίς χάνει το ΤΕΙ του; Μ` άλλα λόγια, εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και …το ΤΕΙ;

Αν, όντως, πρόκειται γι` αυτό, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καταστροφική εξέλιξη για τον τόπο μας, η οποία πρέπει επειγόντως ν` αποτραπεί, έστω και στο …παρά πέντε δευτερόλεπτα! Γιατί αλλιώς οι ευθύνες που θα πέσουν επί των κεφαλών πολλών, ενθάδε (Κιλκίς) κι εκείθεν (Αθήνα), θα είναι ασήκωτες!

Θυμίζουμε ότι η πρόταση για το σχέδιο “Αθηνά” που υιοθετήθηκε από πλευράς νομού στην τελευταία για το θέμα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια είναι το υπάρχον τμήμα να φέρει τον τίτλο «Σχεδιασμός και Τεχνολογία Ένδυσης» και να προστεθούν δυο νέα τμήματα με αντικείμενα τη διακόσμηση και τη γραφιστική, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΝΕΩΝ, οι 286 φοιτητές από το Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων στις Σέρρες, που επρόκειτο να έλθουν στο Κιλκίς, με βάση το πρωτοπαρουσιασθέν σχέδιο, θα πάνε τελικά στο ομώνυμο τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας

Σήμερα η παρουσίαση

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί στην αρμοδία Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το τελικό σχέδιο «Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το σχέδιο, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε την 1η Φεβρουαρίου όπως η θέσπιση μεταβατικότητας σε δέκα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που τελικά δεν θα μετακινηθούν σε άλλη πόλη μέχρι να αποφοιτήσουν οι σημερινοί φοιτητές τους,

Το τμήματα που, σύμφωνα με την αρχική πρόταση, επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2013 ήταν 386 (249 στα ΑΕΙ και 137 στα ΤΕΙ) ενώ στην τελική πρόταση θα είναι κατά δύο λιγότερα, ήτοι 384 (250 στα ΑΕΙ καιν 134 στα ΑΕΙ.

Για να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των φοιτητών που θα χρειαστεί να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε άλλες πόλεις, τελικά αποφασίστηκε να τεθούν σε καθεστώς μεταβατικότητας δέκα τμήματα που η συγχώνευσή τους οδηγούσε σε μείωση σημαντικού αριθμού φοιτητών.

Αυτό σημαίνει ότι τα τμήματα θα εξακολουθούν να λειτουργούν στην ίδια πόλη ως τον Οκτώβριο του 2018, προκειμένου οι εισακτέοι των Πανελλαδικών του 2012 να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και στη συνέχεια θα συγχωνευτούν με άλλο τμήμα.

 

Σχολιάστε