My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το σωστό δημοψήφισμα

Του Τάσου Παππά.


Αυτό που μετανιώνω περισσότερο είναι ότι το δημοψήφισμα δεν έγινε ποτέ. Αν το είχαμε κάνει θα το είχαμε κερδίσει.

Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται στο δημοψήφισμα που προσπάθησε να κάνει το 2011. Δεν τα κατάφερε. Προπηλακίστηκε από τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Σαρκοζί -παρουσία της Μέρκελ-, απειλήθηκε από την ηγεσία της Κομισιόν, εκβιάστηκε από καμιά δεκαριά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υποχώρησε ταπεινωμένος και τελικώς αποχώρησε από την πρωθυπουργία.

Στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εναντίον του (τέτοιο ήταν, ας μη φοβόμαστε τις λέξεις) συμμετείχαν κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ε.Ε, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και παράγοντες της ντόπιας Δεξιάς.

Ωστόσο, για λάθος δημοψήφισμα μιλάει ο κ. Παπανδρέου. Δημοψήφισμα όφειλε να κάνει πριν βάλει τη χώρα στα μνημόνια. Είχε κερδίσει τις εκλογές το 2009 με θηριώδη πλειοψηφία υποσχόμενος τελείως διαφορετικά πράγματα απ’ αυτά που εκλήθη να εφαρμόσει με το πρώτο μνημόνιο. Ο ελληνικός λαός δεν ρωτήθηκε.

Υποστηρίζει ο κ. Παπανδρέου ότι παρέλαβε καμένη γη. Ισχύει. Αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν: να περιγράψει με ειλικρίνεια και ακρίβεια (τα στοιχεία ήταν στη διάθεσή του) την κατάσταση που βρήκε και να θέσει το δίλημμα στους πολίτες: Μνημόνιο που σημαίνει «αίμα και δάκρυα» για κάποια χρόνια (άγνωστο πόσα) ή φεύγουμε από την ευρωζώνη και μπαίνουμε σε μια περιπέτεια σε αχαρτογράφητα νερά;

Ουδείς μπορεί να πει ποια θα ήταν η επιλογή του ελληνικού λαού το 2010. Εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς πολλά μπορείς να ισχυριστείς.

Αναρωτιέμαι πάντως: Αν και υπήρξε θύμα μιας άθλιας μεθόδευσης το 2011 στην οποία πήραν μέρος και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γιατί σήμερα ο Γ. Παπανδρέου συνυπάρχει, έστω με το δικό του κόμμα (ΚΙΔΗΣΟ), στο ίδιο μετωπικό σχήμα (ΚΙΝ.ΑΛΛ.) με εκείνους που του έθεσαν το τελεσίγραφο «ή ξεχνάς το δημοψήφισμα ή σε ρίχνουμε από την πρωθυπουργία;»

Θα απαντήσει κάποτε ο κ. Παπανδρέου γι’ αυτήν την ανεξήγητη από πρώτη ανάγνωση απόφασή του;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε