My Twitter Feed

8 Ιουλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ολοκληρώνεται το έργο Δοϊράνης -

Τετάρτη, 7 Ιουλίου, 2021

Κινδύνευσε ο Λόφος του Κιλκίς! -

Τρίτη, 6 Ιουλίου, 2021

Ελάτε, έχουμε τα φθηνότερα ενοίκια -

Τρίτη, 6 Ιουλίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε ΔΕ Γαλλικού -

Δευτέρα, 5 Ιουλίου, 2021

Έργα οδικής ασφάλειας 1,6 εκατ. -

Δευτέρα, 5 Ιουλίου, 2021

Φωτιά απείλησε σπίτια στη Παιονία -

Κυριακή, 4 Ιουλίου, 2021

Πάϊκο με το αρχαιότερο τραγούδι! -

Κυριακή, 4 Ιουλίου, 2021

Μεγάλη φωτιά σε Κρηστώνη -

Σάββατο, 3 Ιουλίου, 2021

Το συγκρότημα Μαρινάκη…

…κάνει αποκαλύψεις.

Του Στέλιου Κούλογλου.


Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγκάλυψη σκανδάλων, αλλά να που έχει ο καιρός γυρίσματα. Δια χειρός Πρετεντέρη, η εφημερίδα τα Νέα αποκαλύπτει χθες ότι όσοι ασχολήθηκαν με την αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis το έκαναν για money, όπως είναι και ο τίτλος του άρθρου του. Να τι γράφει το «ρεπορτάζ»:

«Το αμερικανικό δημόσιο έχει διαφορές με μια ξένη φαρμακευτική εταιρεία. Αυτές οι διαφορές καταλήγουν συνήθως σε συμβιβασμό. Οι εταιρείες συμφωνούν σε αποζημιώσεις για να κλείσει η υπόθεση διότι όσο παρατείνεται κοστίζει περισσότερο. Ενας Έλληνας δικηγόρος μυρίζεται το χρήμα και στέλνει κάποιους «προστατευόμενους μάρτυρες» από την Ελλάδα να καταθέσουν κατά της εταιρείας. Αγανάκτησε η ηθική τους; Οχι καλέ! Απλώς όταν γίνει ο συμβιβασμός, οι μάρτυρες θα πάρουν ένα μερτικό που στη συγκεκριμένη περίπτωση φτάνει τα 30 εκατομμύρια δολάρια. Πώς θα το μοιράσουν; Σίγουρα μεταξύ τους αλλά και σε νομικούς, δημοσιογράφους ή πολιτικούς που στήριξαν την υπόθεση».

Θέλει τέχνη να λες ψέματα χρησιμοποιώντας μισές αλήθειες. Πρώτον οι διαφορές του αμερικανικού δημοσίου με τη Novartis είναι για τη διαφθορά στην Ελλάδα. Δεύτερον, η εταιρεία πλήρωσε το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία (300 εκατ ευρώ περίπου)  για συμφωνία τέτοιου είδους (δηλαδή για εγκλήματα σε τρίτη χώρα) και παραδέχθηκε στη γραπτή συμφωνία ότι είχε λαδώσει στελέχη της υγείας και Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Τρίτον δεν είναι ότι ένας δικηγόρος και δύο άσχετοι είδαν φως στην Ουάσιγκτον, ανέβηκαν και τα κονόμησαν. Οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία διασταυρώνουν οι αρχές –δηλαδή στις ΗΠΑ το FBI– ορκίζονται ότι είναι όλα αληθή και δεν έκρυψαν τίποτα. Όποιος γνωρίζει την αμερικανική Δικαιοσύνη ξέρει ότι δεν αστειεύεται: αν ψευδορκήσεις όχι λεφτά δεν θα πάρεις, αλλά πας και φυλακή.Ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον παρά λίγο να καθαιρεθεί για τον ίδιο λόγο και ασήμαντο θέμα.

Και τέταρτον η αμερικανική δικαιοσύνη έδωσε στην ελληνική τα ονόματα 7 πολιτικών για παραπέρα διερεύνηση. Και ένα στικάκι με ύποπτες καταθέσεις ενός από αυτούς, το οποίο δεν δέχθηκε να παραλάβει ο εισαγγελέας κ. Αγγελής, στην κατάθεση του οποίου στηρίχτηκε η θεωρία ότι το σκάνδαλο είναι συνωμοσία του “Ρασπούτιν” Παπαγγελόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ (ο κ. Αγγελής διώκεται τώρα ποινικά, αλλά μετά από τόνους λάσπης και την απομάκρυνση της εισαγγελέως Ε. Τουλουπάκη από την υπόθεση).

Γιατί  το σύστημα και οι δημοσιογράφοι του, ανακινούν ένα σκάνδαλο που δεν τους συμφέρει; Επειδή τους ενοχλεί αφόρητα όταν η δυσωδία των σκανδάλων τους, φτάνει στις Βρυξέλλες. Όσο μένει η βρώμα εδώ την.. αερίζουν με τις εφημερίδες τους και λένε στους υπηκόους ότι τίποτα δεν βρομάει και είναι η ιδέα τους. Αλλά στην Ευρώπη αποκαλύπτονται και τους έχουν πάρει χαμπάρι.

Τελευταία, εντάθηκε η προσπάθεια να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, μετά  τη σχετική θετική γνωμάτευση της αντιεισαγγελέως κυρίας Θεοδώρου. Ποιος θα τολμήσει  να πει την αλήθεια για υποθέσεις διαφθοράς στην Ελλάδα, όταν τους μάρτυρες αυτούς έχουν μηνύσει πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί, τους έχουν λοιδωρήσει όσο κανέναν whistleblower σε καμία χώρα του κόσμου και στο τέλος αποκαλύπτουν και την ταυτότητα τους;

Έστειλα για αυτόν τον λόγο επιστολή στη Γενική Εισαγγελέα της ΕΕ και στην ευρωκοινοβουλευτική  επιτροπή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, στην οποία είμαι μέλος του προεδρείου. Ο Γ. Παπαχρήστος μου αφιέρωσε στα Νέα της Δευτέρας τη στήλη του:

«ο Στελάρας ενημέρωσε την(Γενική Εισαγγελέα της ΕΕ) κυρία Κοβέσι και τη Διακομματική Επιτροπή ότι ανησυχεί (..!) Είχε κανένα κόψιμο η ευρωπαία εισαγγελέας να πληροφορηθεί την όντως σημαντική γνωμάτευση της κυρίας Θεοδώρου, και τις «ανησυχίες Κούλογλου» με αφορμή αυτήν; Οχι βέβαια».

Βεβαίως και έχει. Γιατί, πρώτον η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι βασικό της καθήκον. Δεύτερον η ίδια η κυρία Κοβέσι -όπως η κ. Τουλουπάκη- είχε τραβήξει τα πάνδεινα στη Ρουμανία, όταν προσπάθησε να αποκαλύψει υποθέσεις διαφθοράς. Και τρίτον επειδή επιβάλλεται από τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, που προστατεύει απολύτως τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. (Η Ελλάδα πρέπει να την ενσωματώσει μέχρι το τέλος της χρονιάς και γι αυτό βιάζονται να αποκαλύψουν την ταυτότητα των μαρτύρων τώρα).

Διαβάστε επίσης: Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς που «παίρνει σκαλπ»

Αλλά έχει και συνέχεια:

«Ο Στελάρας όμως δεν μένει σε αυτό, προχωράει και παρακάτω. Με μια άθλια διατύπωση, όπου αφήνει να εννοηθεί ότι οι δέκα πολιτικοί που η κυβέρνησή του δια του θείου Μίμη, τους ενέπλεξε σε μια κακουργηματικού χαρακτήρα σκευωρία, είναι πρόσωπα εγκληματικά. Πρόσωπα ικανά να προκαλέσουν ακόμη και τον θάνατο των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, αν η Δικαιοσύνη κάνει δεκτή την εισήγηση της κυρίας Θεοδώρου, και αποκαλυφθούν τα ονόματά τους!!! »

Αυτό γιατί έγραψα στην «ελεεινή και άθλια επιστολή» μου, είναι ότι αν αποκαλυφθεί η ταυτότητα των δύο μαρτύρων «πιθανώς θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους ».

Άμα είσαι σε ελεεινή υπηρεσία, δεν ξέρεις ούτε την υπόθεση για την οποία γράφεις: μα το σκάνδαλο Novartis δεν αφορά μόνο πολιτικά πρόσωπα. Είναι μπλεγμένα στελέχη της Novartis στην Ελλάδα και του δημόσιου συστήματος Υγείας και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες γιατροί. Εκτός και αν πιστεύεις- όπως ο κ. Στουρνάρας- ότι δεν υπήρξε καθόλου σκάνδαλο και πλήρωσε 300 εκατ  ευρώ τζάμπα η Novartis στις ΗΠΑ,  γιατί της περίσσευαν.

Κανείς δεν είπε ότι οι πολιτικοί θα οργανώσουν δολοφονίες. Άλλωστε οι φάκελοι των περισσότερων έχουν πάει στο αρχείο. Αλλά υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι που φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους και πάνε φυλακή, αν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος συνεχίσουν να μιλούν. Το κύκλωμα είναι μεγάλο και βρόμικο, ας ρωτήσει ο Παπαχρήστος στο διπλανό γραφείο τον Πρετεντέρη , που ακολουθεί το money. Είναι πολλά τα λεφτά.

Όσο για τον τελευταίο, που ξέρει τους «νομικούς, δημοσιογράφους και πολιτικούς» που μοιράστηκαν τα φράγκα στην Ελλάδα, ξεγελώντας τα αμερικανάκια, καλό είναι να δώσει και ονόματα. Εγώ κανά-δυο δημοσιογράφους ξέρω που, επειδή μιλούσαν για το σκάνδαλο, έχασαν τη δουλειά τους ή δεν μπήκαν στη λίστα Πέτσα. Αλλά αφού ξέρει και έχει ονόματα θα πρέπει να τα πει, για να μην κατηγορηθεί ως κοινός συκοφάντης.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε