My Twitter Feed

11 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Προτάσεις σε Γεωργαντά για τα Φ/Β -

Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2022

Δράση ΝΕ ΠΑΣΟΚ στο Π. Αγιονέρι -

Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2022

Το δράμα μητέρας ενός παιδιού ΑμεΑ -

Κυριακή, 10 Ιουλίου, 2022

Σφοδρή η κακοκαιρία στο Ν. Κιλκίς -

Σάββατο, 9 Ιουλίου, 2022

Να αποζημιωθούν τώρα οι αγρότες -

Σάββατο, 9 Ιουλίου, 2022

Ιός: Καλπασμός εν μέσω θέρους! -

Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 2022

Απώλειες του ζωικού κεφαλαίου -

Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

7 κυβερνητικά στελέχη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Το σκάνδαλο Νοβάρτις δίπλωσε

Του Γιώργου Λακόπουλου.


Η επιμονή του Πρωθυπουργού να αγνοεί το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, κατά το οποίο το σκάνδαλο Νοβάρτις είναι σκάνδαλο -οπότε ορθώς και νομίμως ερευνήθηκε ως τώρα -και να μιλάει ακόμη για «σκευωρία»- είναι παράλογη και πάντως αντιθεσμική.

Προφανώς έχει τις εξηγήσεις της. Αν το παραδεχθεί πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά. Γιατί ο ίδιος τέθηκε επικεφαλής της συμμορίας- πολιτικών, δημοσιογράφων και ολίγων δικαστικών- που καταπάτησε κάθε έννοια λογικής, σεβασμού στην απονομή δικαιοσύνης και κάθε όριο ήθους, προκειμένου να συγκαλύψει το σκάνδαλο.

Επιπλέον αν παραδεχθεί το σκάνδαλο, όσοι από το κόμμα του εμπλέκονται στην έρευνα, αλλά και όσοι ενδεχομένως θα προκύψουν στη συνέχεια, θα τον στείλουν άκλαφτο.

Προτιμάει λοιπόν να προκαλεί θεσμική κρίση, να συγκρούεται με το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και να εξευτελίζεται αραδιάζοντας ανοησίες στη Βουλή. Εξέσται Κλαζομενίοις ασχημονείν . Και ας βοά ο δικαστικός κόσμος της χώρας εναντίον του.

Ωστόσο ο Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός ,είναι απλώς επικεφαλής της Εκτελεστικής Εξουσίας- παρ ότι νομίζει και οι υπόλοιπες του οφείλουν υποταγή. Αλλά η Δικαιοσύνη στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία απονέμεται από άλλη Εξουσία. Από τα δικαστήρια και τους δικαστικούς λειτουργούς, κατά το νόμο και τους δικονομικούς κανόνες.

Όσο και αν προσπαθεί δεν μπορεί να το αλλάξει- και αν βγαίνει ένα συμπέρασμα από το βούλευμα του Αρείου Πάγου είναι ακριβώς αυτό: υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας.

Για το σκάνδαλο Νοβάρτις δεν θα αποφασίσει ο υπόκοσμος που το συγκάλυπτε ως τώρα και καταδίωκε εισαγγελείς και δημοσιογράφους, μάρτυρες και πολιτικούς αντιπάλους. Θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Η οποία πλέον μένει ανεμπόδιστη- κατά τις αποφάσεις της φυσικής ηγεσίας της και των αρμόδιων δικαστικών οργάνων…

Μετά το δικαστικό βούλευμα λοιπόν, εκ των πραγμάτων η έρευνα συνεχίζεται, με συγκεκριμένα δεδομένα: όσα ήδη γνωρίζουμε, όσα έχει αποκρύψει το κύκλωμα της συγκάλυψης και όσα θα προκύψουν από την έρευνα που θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Θα ήταν παράλογο να μη συνεχιστεί.

Χωρίς κανείς πολιτικάντης να ωρύεται , να απειλεί και να καθυβρίζει δικαστικούς λειτουργούς που κάνουν την δουλειά τους. Να αραδιάζει ότι του κατεβαίνει για μια τυπική και νόμιμη έρευνα.

Στοιχείο της νέας έρευνας αποτελεί ασφαλώς η επικύρωση, από τον Άρειο Πάγο, της σημασίας που έχουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στη διερεύνηση του σκανδάλου. Τώρα κανείς δεν μπορεί να τους λέει «κουκουλοφόρους» και οι μαρτυρίες τους είναι ισχυρά στοιχεία της δικογραφίας.

Ο σκοπός είναι να μάθουμε την αλήθεια: ποιοι λαδώθηκαν από την εταιρία της μίζας. Ήδη ένας από τους δέκα πολιτικούς που ερευνήθηκαν, τελεί υπό ποινική δίωξη για «δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση».

Εκ των πραγμάτων και οι αρχειοθετηθείσες- ορισμένες μάλιστα σκανδαλωδώς- υποθέσεις των άλλων εννέα, θα αξιολογηθούν εκ νέου, από τους αρμοδίους εισαγγελείς . Και βέβαια η έρευνα θα αναζητήσει και ενδεχόμενες ευθύνες πέρα από τα πρόσωπα που γνωρίζουμε.

Ο ελληνικός λαός αξιώνει να μάθει την αλήθεια και γι’ αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία που εμπόδισε το σύστημα Μητσοτάκη. Τώρα κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την επόμενη Τουλουπάκη. Η Δημοκρατία έχει αντισώματα…

Κατά τα λοιπά δεν νοείται να γίνουμε Λωτοφάγοι και να ξεχάσουμε όσα συνέβησαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρουμε ποιοι τις μίζες και πρέπει να μάθουμε. Προφανώς οι εννέα πολιτικοί με τους φακέλους στο αρχείο είναι αθώοι και χωρίς καμία κατηγορία- ούτε τους απαγγέλθηκε άλλωστε. Την απλή νόμιμη έρευνα δεν ήθελαν.

Αν κάποιοι είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά, δουλειά της Δικαιοσύνης είναι να τους βρει. Αλλά το σκάνδαλο έχει υπερβεί τα όρια της έρευνας για μίζες. Από τη στιγμή που άρχισαν οι εισαγγελείς να κάνουν τη δουλειά τους, κάποιοι προσπάθησαν να τους παρεμποδίσουν και σ αυτό το πλαίσιο διαπράχθηκαν αδικήματα του Ποινικού Κώδικα. Τώρα σιωπούν αλλά επί τέσσερα χρόνια εξέμεσαν πολλά.

Δεν πρέπει να κληθεί από τη Δικαιοσύνη ο περισπούδαστος νομομαθής που έλεγε ότι με την διενέργεια έρευνας για την αφεντιά του, «διαπράχθηκε εσχάτη προδοσία» που «δεν παραγράφεται» μάλιστα; Ούτε όσα έλεγε ο ίδιος εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και των εισαγγελικών λειτουργών παραγράφονται.

Δεν πρέπει να απολογηθούν όσοι ζητούσαν παρανόμως «να βγουν οι κουκούλες» και «ζούσαν να βάλουν την εισαγγελέα Διαφθοράς στη φυλακή»; Όσοι έλεγαν τον πρωθυπουργό «αρχισυμμορίτη» και δικαστικούς λειτουργούς – και δημοσιογράφους μέλη της συμμορφίας του;

Δεν πρέπει να αξιολογηθούν ποινικά οι ύβρεις οι απειλές, οι εκβιασμοί, οι στημένες κατηγορίες, οι προπηλακισμοί εναντίον της εισαγγελέως Τουλουπάκη και της ομάδας της;

Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν δημοσιογράφοι, ΜΜΕ , πολιτικοί που διατεταγμένα παρεμπόδιζαν τη δικαστική έρευνα με ρητορική υπό υπόκειται στο κοινό ποινικό δίκαιο;

Τα αδικήματα που αφορούν τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, την συκοφάντηση με δόλο, την εξύβριση, την προσβολή προσωπικότητας, δεν θα διερευνηθούν, για να τιμωρηθούν όσοι τα διέπραξαν, ώστε να μην ξανασυμβεί;

Να μην υπάρξει άλλη φορά το τριτοκοσμικό φαινόμενο να εμφανίζονται πολιτικοί ως υπεράνω του νόμου και να κομπορρημονούν ότι επειδή είναι «της ανδρικής σχολής» θα «πάνε μέχρι το τέλος», όσους υπηρετούσαν το νόμο.

Υπάρχει πλήθος υλικού και αποδεικτικών στοιχείων για αυτά τα αδικήματα. Ένας μάλιστα – από πανικό ή από θράσος- να έβαλε και σε βιβλίο. Υπάρχουν αποκόμματα εφημερίδων, βίντεο εκπομπών ακόμη και απόσπασμα ομιλιών στη Βουλή.

Εξοπλισμένη με το βούλευμα του ανώτατου Δικαστηρίου, η Δικαιοσύνη, δεν θα αφήσει την έρευνα για τις μίζες στη μέση. Θα ερευνήσει επιπλέον ποιοι συνέπραξαν στη συγκάλυψη. Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποζημιωθεί και το δημόσιο αίσθημα περί δικαίου να ικανοποιηθεί.

Αλλά δεν μπορεί να αφήσει ατιμώρητο και το έγκλημα που διαπράχθηκε εναντίον της, με δημόσιες τοποθετήσεις, τοξικές και παράνομες. Όπως προφανώς δεν θα το αφήσουν και όσοι δέχθηκαν προσβολές και συκοφαντίες από αδίστακτο « κόμμα της Νοβάρτις». Το σκάνδαλο Νοβάρτις είναι πλέον διπλό.

Άρθρο στο anoixtoparathyro.gr

Σχολιάστε