My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το “πλάνο Β” για την εκκένωση

Μετά τις 30 Μαΐου θα εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα για όσους πρόσφυγες δεν έχουν φύγει από την Ειδομένη και ειδικότερα δεν θα ανανεώνεται η εξάμηνη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα, που έχει διασφαλιστεί με τα έγγραφα καταγραφής τους τα οποία έχουν πάρει από τα νησιά.

prosfyges-eidomeni-002Αυτό γνωστοποίησε χθες Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε έκτακτη κλειστή σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου παρουσίασε σημεία του plan b για την απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από τον καταυλισμό, τονίζοντας ότι «όποιος θέλει να ανανεώσει το εξάμηνο πρέπει να βρίσκεται σε κέντρα φιλοξενίας, σε οργανωμένες δομές».

Το εναλλακτικό σχέδιο εκκένωσης της Ειδομένης σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες -με καταληκτική ημερομηνία την 30ή Μαΐου. Στη πρώτη φάση του σχεδίου θα γίνει προσπάθεια να πειστούν πρόσφυγες και μετανάστες να μετακινηθούν άμεσα στα κέντρα φιλοξενίας.

Ο κ. Μουζάλας ζήτησε τη συνεργασία των μελών των ΜΚΟ προκειμένου να ενημερώνουν τους παραμένοντες στον καταυλισμό των συνόρων ότι δεν έχουν καμία ελπίδα μετακίνησής τους στην Ευρώπη. Απευθυνόμενος δε στην αστυνομία, μίλησε για εκκένωση χωρίς χρήση βίας.

 

 

 

Σχολιάστε