My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Το παζλ των εκλογών στο νομό Κιλκίς

eklogesΌσο και να φαίνεται περίεργο, η μεγάλη εκκρεμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου εντοπίζεται στο δήμο Κιλκίς και συγκεκριμένα στο επίσημο “γαλάζιο” μπλοκ.

Μέχρι στιγμής βέβαια υπάρχει η κατατεθείσα πολλές φορές δημοσίως πρόθεση του κ. Ευ. Μπαλάσκα να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, επικεφαλής της παράταξης “Στροφή στο Δημότη”. Ωστόσο το, τυπικά τουλάχιστον, κομβικό σημείο είναι η αυριανή ημέρα (Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου), οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης για την κατ’ έφεσιν δίκη του εν αργία δημάρχου και η οποία αφορά στη γνωστή υπόθεση με τα “πάσο” των ΑμεΑ.

Η διαρκώς παρατεινόμενη εκκρεμότητα με την απόφαση συναρτάται (ανεπίσημα πάντα) με την τελική απόφαση άλλων, εντός κι εκτός “Στροφής στο Δημότη” για τις τελικές τους αποφάσεις. Ο κ. Γ. Συμπιλίδης για παράδειγμα, ενώ εφέρετο με πληροφορίες που διέρρεαν άνθρωποι του περιβάλλοντός του (ποτέ ο ίδιος) ως ενδιαφερόμενος για το δήμο Κιλκίς, ακόμη δεν προέβη σε καμμία κίνηση. Η 10η Φεβρουαρίου εθεωρείτο ως η τελική ημερομηνία ξεκαθαρίσματος των προθέσεων του. Η ημερομηνία παρήλθε χωρίς καμμία κίνηση. Τώρα θεωρείται ως καταληκτική ημερομηνία η επόμενη εβδομάδα. Η ίδια πάνω-κάτω ημερομηνία ήταν η καταληκτική και για τη δήλωση των προθέσεων του κ. Δημ. Τσαντάκη, ο οποίος έχει σαφώς διαφοροποιηθεί από την “Στροφή στον Δημότη”. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει η αναμονή για την επόμενη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της παράταξης “Κοινωνία της Δημιουργίας” με επικεφαλής τον κ. Ν. Αφεντουλίδη. Το Συνεδριακό σίγουρα δεν έζησε ημέρα δόξας όσον αφορά στην προσέλευση. Ο επικεφαλής της παράταξης στην ομιλία του προέβη σε απολογισμό της τριετούς παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε αυστηρή κριτική στην Δημοτική Αρχή, με οξείς χαρακτηρισμούς. Εκείνο που έκανε εντύπωση πάντως, ήταν το σαφές “άνοιγμα” του κ. Αφεντουλίδη προς την παράταξη “Αλλά…ΖΩ” και μέσω αυτής προς το “Μέτωπο ενάντια στα μεταλλεία”. Ο κ. Αφεντουλίδης δεν παρέλειψε να επισημάνει κατά την ομιλία του ότι η προσωπική του πολιτική και κοινωνική διαδρομή δείχνει ότι η “καρέκλα” δεν είναι αυτοσκοπός.

Στην Παιονία

Ενα σαφές “άνοιγμα” σημειώθηκε και στα αυτοδιοικητικά του δήμου Παιονίας, η οποία τις ημέρες αυτές έχει την τιμητική της. Την περασμένη Κυριακή ο κ. Κ. Σιωνίδης πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης που ίδρυσε ο νυν δήμαρχος Αθ. Λαπόρδας, αλλά με όνομα ελαφρώς παραλλαγμένο λόγω “Καλλικράτη”. Από “Παιονία της Ανάπτυξης” έχουμε “Παιονία της Προόδου”. Κατά την ομιλία του ο κ. Σιωνίδης επικεντρώνοντας στην ανάγκη συναινέσεων και συγκλίσεων, έκανε αναφορά στην επικοδομητική στάση της κ. Αθ. Λιάρτση κατά την τριετία που πέρασε. Η κ. Λιάρτση δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου και η παράταξή της σίγουρα θα έχει το δικό της ειδικό βάρος στην έκβαση των εκλογών.

Ενα νέο σταθμό στην μάχη για το δήμο Παιονίας θα έχουμε το επόμενο Σάββατο 15 Φεβουαρίου. Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πολυκάστρου ο κ. Χρ. Γκουντενούδης θα πραγματοποιήσει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ και εκεί θα ανακοινωθεί και το όνομα της Παράταξης.

Η Α.Ρ.ΣΥ.

Για την μεθεπόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου έχει ορισθεί η διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής της παράταξης και φυσικά του εκλογικού συνδυασμού της “Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Συνεργασίας” (Α.Ρ.ΣΥ), που θα διεκδικήσει το δήμο Παιονίας. Η επιλογή του επικεφαλής θα σημάνει αυτόματα και την ανακοίνωση των πρώτων πολλών ονομάτων (πάνω από 50) που θα πλαισιώσουν τον εκλογικό συνδυασμό. Η ανακοίνωση των 50 ονομάτων επρόκειτο να έχει ήδη γίνει, αλλά το όνομα του επικεφαλής θα παίξει όπως είναι φυσικό το ρόλο του στους σχεδιασμούς ή και ενδοιασμούς κάποιων ενδιαφερομένων.

Εκκρεμεί η υποψηφιότητα της Σ. Συμεωνίδου

Στην Παιονία ο χώρος των πολλών υποψηφιοτήτων, παρουσιάζει μόνο ένα κενό: Είναι η υποψηφιότητα της κ. Σόνιας Συμεωνίδου. Η π. δήμαρχος Αξιούπολης κινείται πυρετωδώς με συνεχείς επαφές σε όλο το δήμο. Απομένει η κατάληξη της προσπάθειάς της.

Στην Αντιπεριφέρεια

Το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει και στις εκλογές για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και φυσικά για την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς.

Απο το ΚΚΕ ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής του συνδυασμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα είναι ο κ. Κ. Χαλίτσιος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ και με την υποψήφια Περιφερειάρχη Δέσπ. Χαραλαμπίδου θα συνταχθεί όπως λένε οι πληροφορίες ως επικεφαλής του συνδυασμού στο Κιλκίς ο κ. Λάζ. Λαζαρίδης, Γραμματέας της Νομαρχιακής του κόμματος.

Τζιτζικώστας-Ιωαννίδης

Οπως και να γίνει όμως, το ενδιαφέρον των πολιτών επικεντρώνεται στο σκηνικό που προέκυψε στο γαλάζιο χώρο. Ενώ η υποψηφιότητα για την Περιφέρεια του σημερινού Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα εφέρετο σίγουρη, προέκυψαν οι εσωκομματικές διεργασίες με την επιλογή του κ. Γ. Ιωαννίδη ως επίσημου υποστηριζόμενου από τη Συγγρού. Ο κ. Τζιτζικώστας όμως έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, έχοντας την υπογεγραμμένη υποστήριξη των 46 από τους 50 Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής του.

Την υποστήριξή τους κατέθεσαν με την υπογραφή τους κι οι Χρ. Γκουντενούδης, Π. Θωμαΐδης και Ανδ. Βεργίδης. Ο νυν Αντιπεριφερειάρχης είναι πλέον υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας. Οι κ. Θωμαΐδης και Βεργίδης τάσσονται στο πλευρό του κ. Τζιτζικώστα. Την συστράτευσή του με τον κ. Τζιτζικώστα έχει δηλώσει ο κ. Αθ. Λαπόρδας, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που τον ήθελαν εδώ και μήνες να ενδιαφέρεται για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και να έχει συνομιλήσει περί αυτού με τον κ. Τζιτζικώστα.

Το ενδιαφέρον για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς έχει καταθέσει εδώ και καιρό (πρώτος απ’ όλους) ο νυν αναπληρωτής δήμαρχος Κιλκίς κ. Περ. Κολότσιος. Ο κ. Κολότσιος με δήλωσή του προς την εφημερίδα μας, τίθεται στη διάθεση του υπ. Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Το ενδιαφέρον του για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς έχει δημοσιοποιήσει επίσημα το τελευταίο διάστημα ο κ. Π. Πασσαλίδης. Ο κ. Πασσαλίδης ερωτηθείς από την ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ, δηλώνει ετοιμοπόλεμος εν αναμονή.

Το τοπίο των υποψηφιοτήτων αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ρεπορτάζ: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε