My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Το οργανόγραμμα της Εγνατίας Οδού

Οι βουλευτές ν. Κιλκίς  Γ. Γεωργαντάς και ν. Σερρών Κ. Καραμανλής κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη με θέμα: «καταγγελίες για το οργανόγραμμα της Εγνατίας Οδού Α.Ε.»

dromos-egnatiaΗ ερώτηση:

«Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας δύο επιστολές του Συλλόγου Εργαζομένων της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. με τις οποίες γίνονται σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε και εγκρίθηκε το νέο οργανόγραμμα της Εταιρείας.

Συγκεκριμένα μια Εταιρεία όπως είναι η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την οποία έχει αποφασιστεί η αποκρατικοποίησή της και αυτήν τη στιγμή δεν έχει στον προγραμματισμό της την υλοποίηση κανενός νέου έργου, δημιουργεί νέες θέσεις ευθύνης με αποτέλεσμα επί συνόλου 243 εργαζομένων (οι 202 στην κεντρική υπηρεσία και οι 41 στους σταθμούς διοδίων) να υπάρχουν 113 θέσεις ευθύνης (διευθυντές, υποδιευθυντές, τμηματάρχες). Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα αναφερόμενα από το σύλλογο εργαζομένων υποβιβάστηκαν έμπειρα διευθυντικά στελέχη χωρίς να εφαρμοστεί καμία διαδικασία κρίσεων βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και χωρίς να ακολουθηθεί ο Κανονισμός Εργασίας της Εταιρείας. Έτσι έχουμε το φαινόμενο πολλοί υπάλληλοι που εκτελούσαν χρέη γραμματέων να αναβαθμίζονται σε Τμηματάρχες σε τμήματα που δημιουργήθηκαν γι’ αυτό τον σκοπό. Έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις χωρίς αρμοδιότητες και τέσσερις Τμηματάρχες δεν έχουν ως υφιστάμενο τους κανέναν εργαζόμενο.

Η μη εφαρμογή αξιοκρατικών μεθόδων για τη στελέχωση του οργανογράμματος , η άνευ αξιολόγησης στελέχωση των θέσεων εργασίας και η έλλειψη καθορισμού των απαιτούμενων προσόντων για κάθε θέση εργασίας εγείρει πολλά ερωτήματα για τις αδιαφανείς κα αναξιοκρατικές μεθόδους της Διοίκησης.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ :

  1. Έχετε διερευνήσει τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων;
  2. Τι προτίθεστε να κάνετε για την αδικαιολόγητη αυτή αύξηση των θέσεων ευθύνης σε μία Εταιρεία η οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει μεγάλο αντικείμενο εργασιών και έχει αποφασιστεί η αποκρατικοποίηση της;»
Σχολιάστε