My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

Το κύρος της προοδευτικής…

tzakri-theodora..παράταξης.

Της Θεοδώρας Τζάκρη


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε κριτική για την απόφασή του να μην παραστεί στην τελετή ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα. Τα επιχειρήματα της εν λόγω κριτικής δεν παρουσιάζουν καμία ουσιαστική θέση που να αφορά τα συμφέροντα της χώρας.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας με τη συμβολική του αυτή κίνηση διέσωσε το κύρος του προοδευτικού χώρου, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η χώρα, όπως και παλαιότερα με τον Ανδρέα Παπανδρέου πρέπει να παλέψει για να κερδίσει τα εθνικά της δίκαια και να διασφαλίσει τα ειδικά της συμφέροντα εντός της Ε.Ε. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Βενιζέλος μπορούν να το πετύχουν. Είναι αλήθεια επίσης ότι η κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά στηρίζεται αποκλειστικά από τα ξένα εξωθεσμικά κέντρα των δανειστών και δεν έχει κανένα πραγματικό κοινωνικό έρεισμα στο εσωτερικό της χώρας. Η νομιμότητα που απολαμβάνει έως σήμερα έχει ημερομηνία λήξεως τις ευρωεκλογές, στις οποίες θα απολέσει το πιο ουσιαστικό στοιχείο της δημοκρατικής διακυβέρνησης που είναι η νομιμοποίηση.

Τι θα είχε να κερδίσει λοιπόν ο κ. Τσίπρας παρευρισκόμενος σε ένα πανηγύρι-τελετή ανάληψης προεδρίας, η οποία δεν σηματοδοτεί απολύτως τίποτα; Τι νόημα έχει η προεδρία αυτής της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης των τραπεζιτών και των οικονομικών συμφερόντων; Τι νόημα έχει να σφίξεις το χέρι σ’ αυτούς που έκαναν τα πάντα για να φτάσει η χώρα σε αυτό το χάλι; Προφανώς κανένα. Ο κ. Τσίπρας με αυτήν τη συμβολική του κίνηση δίνει το σήμα στο εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας ότι ήρθε η ώρα επιτέλους των ελληνικών συμφερόντων, των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Οι Ελληνες δεν κέρδισαν τίποτα από την ψεύτικη φιλία του Ρομπάι, του Μπαρόζο, της Μέρκελ και του Ολάντ. Ο,τι πρόκειται να κερδίσουμε θα το πάρουμε με το χτύπημα του χεριού στο τραπέζι και όχι με το χτύπημα της πλάτης. Ο κ. Τσίπρας διέσωσε μ’ αυτήν του την πράξη το κύρος της προοδευτικής παράταξης. Ας αφήσουμε στον εκπρόσωπο των δανειστών και στον κατά φαντασίαν αναπληρωτή πρωθυπουργό το χτύπημα της πλάτης.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε