My Twitter Feed

10 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΕΛΜΕ: Κι άλλες παραιτήσεις αιρετών -

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2021

Έξι νέοι γιατροί στα Νοσοκομεία μας -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Τ. Κεσίδης: Και πάλι συντονιστής -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κόντρα για το προσφυγικό -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος! -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες κομμένοι από ενισχύσεις -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Το κράτος να λύσει προβλήματα

Επιστολή Ξ. Σουπλή σε έξι υπουργούς.

Ύπαρξη προβλημάτων από την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη διαπιστώνει η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ξανθίππη Σουπλή, και ζητά την αντιμετώπιση τους “αποκλειστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους”.

soupli-001Σε επιστολή της, προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας Πολίτη, Υγείας, Υποδομών, Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής, η κ. Σουπλή αναφέρει τα εξής:

“Σας κοινοποιούμε την παρούσα με την οποία σας ενημερώνουμε ότι:

Στο άτυπο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Τοπική Κοινότητα Ειδομένης υπάρχουν σε έξαρση τα παρακάτω προβλήματα:

  1. Καθημερινά διαπράττονται πράξεις άνομες από τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι κλοπές στις οικίες των κατοίκων της Τ. Κ. Ειδομένης είναι καθημερινές. Παρατηρούνται κλοπές πτηνών και προβάτων, καταστροφές κήπων και μπαξέδων των κατοίκων, με την αρπαγή φρούτων και λαχανικών. Επίσης, παρατηρούνται κλοπές άλλων χρήσιμων για τη διαβίωσή τους υλικών και προϊόντων, όπως καυσόξυλα, παπούτσια, ρούχα, μπαταρίες από δεξαμενές ύδρευσης και άλλα, ενώ υπάρχει και παράνομη προμήθεια ρεύματος από μη εγκεκριμένα σημεία, όπως αντλιοστάσια και πομώνες.

  1. Λοιμώδεις ασθένειες.

Λόγω της έλλειψης παροχής πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας κυκλοφορούν λοιμώδεις ασθένειες. Με την αύξηση της θερμοκρασίας, λόγω του ερχόμενου καλοκαιρού, η διάδοση ασθενειών αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο.

  1. Ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιών

Η αύξηση της θερμοκρασίας, η ξηρασία που συνήθως παρατηρείται κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών και η ανάγκη της χρήσης πολλών μικρών εστιών φωτιάς από τους πρόσφυγες και μετανάστες για την ικανοποίηση των προσωπικών αναγκών τους (μαγειρική και βράσιμο νερού προς χρήση) δημιουργούν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

  1. Προβλήματα στην κίνηση αυτοκινήτων και αγροτικών μηχανημάτων

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης εθελοντών με Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς και ο μεγάλος αριθμός TAXI και λεωφορείων για τη μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών, δημιουργείται τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, λόγω του μικρού πλάτους των οδών του οικισμού της Ειδομένης. Η δε κυκλοφορία αγροτικών μηχανημάτων καθίσταται αδύνατη καθότι δεν υπάρχει επαρκής χώρος για τη ασφαλή διέλευσή τους.

  1. Σοβαρή υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Η αποκομιδή σκουπιδιών και κάθε άχρηστου υλικού (κουβέρτες, πλαστικές σακούλες, πλαστικά είδη, αποφάγια, στάχτες κ.λ.π.) είναι πλημμελής. Οι υπάρχουσες τουαλέτες είναι ανεπαρκείς για την κάλυψη των βιολογικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών. Η χρήση ντους και νιπτήρων για την υγιεινή των ανθρώπων προκαλεί μεγάλη ρύπανση στο περιβάλλον, διότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις.

  1. Κατάργηση άτυπου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Η θέση του άτυπου κέντρου φιλοξενίας δεν είναι συμβατή με την υφιστάμενη νομοθεσία. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει βούληση για νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή του άτυπου κέντρου φιλοξενίας σε χώρο μακροχρόνιας παραμονής προσφύγων και μεταναστών.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και επειδή έχει αυξηθεί υπέρμετρα η παρανομία, η εμφάνιση λοιμωδών ασθενειών, η βάσιμη πιθανότητα εκδήλωσης μεγάλης πυρκαγιάς, οι δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες, η ανεπανόρθωτη υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η ανάγκη κατάργησης του άτυπου καταυλισμού παρακαλούμε όπως προβείτε στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπισή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων πρέπει να γίνει αποκλειστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, διότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Τ. Κ. Ειδομένης.

Παρακαλούμε για τα περαιτέρω.

 

 

 

Σχολιάστε