My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το ΚΚΕ για το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Ερώτηση για τη στατική επάρκεια του κτηρίου του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, μέσω των βουλευτών του, Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή.

2o-epal-kilkis-001Οι δυο βουλευτές στην ερώτησή τους πρός τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών τονίζοντας ότι το σχολείο λειτουργούσε επί 10 τουλάχιστον χρόνια χωρίς εγγύηση στατικής επάρκειας σε μια περιοχή που δοκιμάζεται συχνά από τον Εγκέλαδο, παρότι από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας υπήρξε μελέτη και πρόταση για έργα στατικής ενίσχυσης του κτηρίου προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, και υπογραμμίζοντας ότι η αποκάλυψη αυτή έρχεται στο φως ύστερα από τους τελευταίους ελέγχους που διενήργησαν κλιμάκια της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κιλκίς, αναφέρουν και τα εξής:

“Στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς και στο τμήμα του διώροφου κτηρίου, ο έλεγχος αποκάλυψε πρόβλημα στατικής επάρκειας, το κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο και ξεκίνησε η εκκένωση του προβληματικού κτηρίου με τους 270 μαθητές του, να μετακομίζουν σε αίθουσες του διπλανού κτηριακού συγκροτήματος του ΕΠΑΛ.

Όπως είναι προφανές, με την ολοκλήρωση της εκκένωσης στο 2ο ΕΠΑΛ επικρατεί συμφόρηση, καθώς αναζητήθηκαν αίθουσες που είτε χρησιμοποιούνται για άλλους εκπαιδευτικούς σκοπούς, είτε δεν προσφέρονται καθότι ακατάλληλοι. Είναι ενδεικτικό της στενότητας χώρου ότι η αίθουσα καθηγητών “μετακόμισε” στο κλειστό γυμναστήριο.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το 2006 υπήρξε έγγραφο της τότε Νομαρχίας Κιλκίς όπου καταγράφονταν το πρόβλημα στατικής επάρκειας του εν λόγω κτηρίου και μάλιστα υποβλήθηκε μελέτη στον τότε Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για έργα ενίσχυσης του κτηρίου ύψους 1.200-000 ευρώ. Ωστόσο το θέμα λησμονήθηκε, το έργο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και υπήρξε η συνέχιση κανονικά των μαθημάτων σε ένα κτήριο με προβλήματα στατικής επάρκειας, παρότι και λόγω της σεισμικής προϊστορίας του νομού ενείχε κινδύνους για μαθητές και καθηγητές.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

Να βρεθεί άμεσα κατάλληλος χώρος ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια η εκπαιδευτική διαδικασία για τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Να αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα στατικής επάρκειας στο κτήριο του 2 ΕΠΑΛ Κιλκίς”

 

Σχολιάστε