My Twitter Feed

6 Αυγούστου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι ο ιός τραβάει την ανηφόρα… -

Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Συνελήφθη με 22 δενδρύλλια κάνναβης -

Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Το ΚΚΕ για τις πυρκαγιές σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Έσβησε η φωτιά στη Ν. Σάντα -

Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

“Καμίνι” πάντα το Γυναικόκαστρο -

Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Έσβησε η φωτιά στη μεθόριο -

Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Παρουσίαση εφαρμογής για Υγεία -

Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα! -

Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Το ΚΚΕ για τις πυρκαγιές σε Κιλκίς

Σε ανακοίνωσή της για τις πρόσφατες πυργαγιές στην ΠΕ Κιλκίς, η ΤΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

“Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν αυτό το διάστημα και στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με την πιο πρόσφατη στην περιοχή της Ν. Σάντας-Περιστερίου, την οποία επισκέφτηκε κλιμάκιο της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, είναι αποτέλεσμα των τραγικών και οδυνηρών συνεπειών από την εγκληματική ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Όπως και οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε όλη τη χώρα με τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, έρχονται να προστεθούν στις αμέτρητες καταστροφικές συνέπειες που βιώνει ο λαός, ύστερα από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είναι μία ακόμη αυτουργός σε αυτό το διαρκές και κατά συρροή έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας κι απειλής της ανθρώπινης ζωής, που βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Τα “ακραία καιρικά φαινόμενα” και η “κλιματική αλλαγή” αξιοποιούνται ως εύκολες δικαιολογίες και βολικό “καταφύγιο”, για να κρυφτούν οι διαχρονικές ελλείψεις, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση υπηρεσιών, η ανεπάρκεια σε μέσα κι υποδομές, η απουσία μέτρων πρόληψης, αποτυπώνουν τη “γύμνια” του κρατικού μηχανισμού σε έργα πρόληψης φυσικών καταστροφών και επεξεργασμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας. Αποτυπώνουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, σε προσωπικό και μέσα, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι “ευτυχώς δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές”, για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη δείχνουν τα όρια της αντιλαϊκής πολιτικής που στον 21ο αιώνα, παρά τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, καταστρέφει το περιβάλλον και θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η αντιπυρική προστασία δεν είναι μόνο η κατάσβεση, αλλά κυρίως η πρόληψη στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών, με τις απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες, τους καθαρισμούς, τις υποδομές κλπ, που τελικά θυσιάζονται στο βωμό της λογικής “κόστους – οφέλους” που διέπει και τον τομέα της αντιπυρικής προστασίας. Η διαχρονική στρατηγική που δίνει βάρος στην καταστολή και όχι στην πρόληψη, που διέσπασε οργανικά και επιχειρησιακά αυτούς τους δύο τομείς, απέτυχε παταγωδώς.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι η εμπορευματοποίηση της γης και ο χωροταξικός σχεδιασμός, που έχει ως κριτήριο το κέρδος, οδηγώντας σε “μεικτές ζώνες” -οικιστικές και δασικές- λειτουργούν σαν εύφλεκτη ύλη και τις συνέπειες τις πληρώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Εδώ και τώρα και στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με ευθύνη της Κυβέρνησης να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και τα μέσα για να μην επαναληφούν παρόμοια φαινόμενα καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου.

Ο σχεδιασμός και τα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας δεν είναι πολυτέλεια. Αφορούν την ανθρώπινη ζωή, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τις λαϊκές ανάγκες, όμως δεν υλοποιούνται γιατί -για τους καπιταλιστές και το αστικό κράτος- αποτελούν κόστος, χωρίς προσδοκώμενα κέρδη. Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει το σύνολο των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Γι’ αυτό κι απαιτείται η διεκδίκηση ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης που δεν θα υπηρετεί το κέρδος, αλλά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.”

Σχολιάστε